Dell marka G16 0xc000000e hatası nasıl çözülür?

yutel

Kilopat
Daha fazla  
Selamlar. Dell marka G16 model laptopum var. Bir süredir uykudan uyanırken ekranda titreme oluyor diye teknik servisle mailleşiyorum. En son kendi yazılımlarıyla BIOS üzerinden OS recovery kısmında bir şeyler yapınca artık bilgisayar açılmamaya başladı. Resimdeki gibi hata veriyor. Daha mnce hem klavyesi hem pili değişmişti.
Garantisi devam ediyor. Tüketici haklarına şikayet etsem yenisiyle değiştirirler mi?

image.jpg

Selamlar. Dell marka G16 model laptopum var. Bir süredir uykudan uyanırken ekranda titreme oluyor diye teknik servisle mailleşiyorum. En son kendi yazılımlarıyla BIOS üzerinden OS recovery kısmında bir şeyler yapınca artık bilgisayar açılmamaya başladı. Resimdeki gibi hata veriyor. Daha mnce hem klavyesi hem pili değişmişti.
Garantisi devam ediyor. Tüketici haklarına şikayet etsem yenisiyle değiştirirler mi?

Eki Görüntüle 2410681
BIOS ayarlarını sıfırlayın düzelir.

Bu durumun aynısını bende yaşadım net çözüm istiyorsan direk format at usb ile eğer usb im yok veya ona zamanım yok diyorsan enter a bas ve shift tuşuna full basılı tut bunu birkaç defa dene ekran açılana kadar bi ekran açılıcak ordan cmd yi bul ve aç SFC /scannow yaz ve işlem tamamlandıktan sonra hemen ardından şu komutları yaz sırayla;
Kullanılan Komutlar:
cd %windir%\system32\config
ren system system.001
ren software software.001
ardından sorun giderden bu pc yi sıfırlayı seç ve sıfırla.

Bu durumun aynısını bende yaşadım net çözüm istiyorsan direk format at usb ile eğer usb im yok veya ona zamanım yok diyorsan enter a bas ve shift tuşuna full basılı tut bunu birkaç defa dene ekran açılana kadar bi ekran açılıcak ordan cmd yi bul ve aç SFC /scannow yaz ve işlem tamamlandıktan sonra hemen ardından şu komutları yaz sırayla;
Kullanılan Komutlar:
cd %windir%\system32\config
ren system system.001
ren software software.001
ardından sorun giderden bu pc yi sıfırlayı seç ve sıfırla.
Teşekkürler hocam. Shift basılı tutup enter a basıyorum sürekli ama sadece sayfa yenileniyor. Başka bir şey mi yapmam lazım acaba

Teşekkürler hocam. Shift basılı tutup enter a basıyorum sürekli ama sadece sayfa yenileniyor. Başka bir şey mi yapmam lazım acaba
Dostum bilgisayarında bu tuş varmı iğne ile basabilirsin en güzel örnek budur:

Dostum bilgisayarında bu tuş varmı iğne ile basabilirsin en güzel örnek budur:
eğer yoksa ise Bilgisayar kapalı durumdayken klavyede F9 tuşunu basılı tutun ve aynı anda Güç tuşuna basın. Not: Bazı modeller, WinRE'ye F12 tuşu ile girebilir. F9 tuşu işe yaramazsa işlemleri tekrarlayın ve WinRE ortamına girmek için F9 yerine F12'ye basın.

bu tuşa basıp system recovery ye gelin ve dediklerimi yapın.

Dosya Ekleri

• indir (2).jpg
    indir (2).jpg
    7,3 KB · Görüntüleme: 17
  • indir.jpg
    indir.jpg
    7,6 KB · Görüntüleme: 16
  • indir (1).jpg
    indir (1).jpg
    5,4 KB · Görüntüleme: 22
Hocam iğneyle basma yeri yok. Ama f12 yle açtığım zaman boot ayarları açılıyor. Os recovery kısmına girdiğim zaman mavi ekranda kalıyor. Ekranda hiç bir şey yazmıyor

Dosya Ekleri

• image.jpg
    image.jpg
    217,3 KB · Görüntüleme: 26
Hocam iğneyle basma yeri yok. Ama f12 yle açtığım zaman boot ayarları açılıyor. Os recovery kısmına girdiğim zaman mavi ekranda kalıyor. Ekranda hiç bir şey yazmıyor
Evet bu bana da oldu bunu birkaç defa dene ben öyle gelmiştim ekrana ayrıca f8 e basın esc ye 3 kez bas ve shift e basılı tut o şekilde de girmiştim ama sonra mavi ekran yemiştim sen bi yinede şansını dene olmazsa usb şart haline geliyor.

Hocam teşekkürler. Usb hazırladım ınunla bi denedim kurtarmayı. Yukarıdaki komutları denedim ama tekrar başlatırken hata ekranına döndü. Şimdi sıfırlıyorum.
Önceki sorunlar devam ederse tüketici haklarına başvurmalı mıyım? Çok fazla hata çıkmaya başladı da

Hocam teşekkürler. Usb hazırladım ınunla bi denedim kurtarmayı. Yukarıdaki komutları denedim ama tekrar başlatırken hata ekranına döndü. Şimdi sıfırlıyorum.
Önceki sorunlar devam ederse tüketici haklarına başvurmalı mıyım? Çok fazla hata çıkmaya başladı da
o komutları kullandıktan sonra bu bilgisayarı sıfırla seçeneğinin çalışması lazım. Usb ile de sıfırlayabilirsiniz sizin için iyi olur. Dediğim gibi bu sorun önemli dosya veya önemli güncellemelerin yarıda kalması, bozulması veya silinmesinden kaynaklanıyor. Bu sorunlara dikkat edin eğer sorun devam ederse tabiki başvurabilirsiniz :)
Eğer teknik servise gönderirsen KMSpico yüklemediklerinden emin ol :)

o komutları kullandıktan sonra bu bilgisayarı sıfırla seçeneğinin çalışması lazım. Usb ile de sıfırlayabilirsiniz sizin için iyi olur. Dediğim gibi bu sorun önemli dosya veya önemli güncellemelerin yarıda kalması, bozulması veya silinmesinden kaynaklanıyor. Bu sorunlara dikkat edin eğer sorun devam ederse tabiki başvurabilirsiniz :)
Eğer teknik servise gönderirsen KMSpico yüklemediklerinden emin ol :)
😬 hocam her mesajda bir şey öğreniyorum. O kmspico yu da ilk kez duydum. Tamamdır dikkat ederim teşekkürler

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı