Dell N1510 Format Atamamak

Mert Özşen

Hectopat
Daha fazla  
Elimde bir Dell n5010 laptop var. Win8 kuruluydu ancak virüs doluydu ve her açılışta sistem bir hatayla karşılaştı deyip duruyordu. Ben de format atmak istedim. Her zaman kullandığım USB den format atma işine giriştim. Win7 Home Pre kurmak istedim. Disk Biçimlendirme ve sonrasında Yükleme tamamlanıyor kısmına kadar sorun yok. Arada bir kez yeniden başlatma yapıyor. Ve bu başlatma Windows Başaltılıyor yazısında bir 10 dk kadar kalıyor sonra açılıyor. Yükleme tamamlanıyor kısmına geliyor ve direk takılıp kalıyor. Ama donma değil. Hiçbir işlem yapmıyor. HDD ışığı göz bile kırpmıyor. USB den format atmak için kullandığım imaj AIO tüm sürümleri içeren bir format USB'si. Sadece Win7 Ultimate x64 imaj dosyasını içeren katılımsız CD'im de var. Onda kuruluma geçemiyorum bile. Eski tip Vista Başlangıç ekranı sarı çizgilerin dolduğu yerde kalıyor. Bazen yükleme esnasında küt diye kendini kapatıyor.

Xp Home CD si ile bile denedim. Sata Mode'u ATA moduna alıp. Onda da tamamen aynı şeyler. DOS ortamında işlemler sorunsuz gerçekleşiyor. Sonra kendini küt diye kapatıyor. Bazen mavi ekran verebiliyor.

Linux olarak Pardus CD 'si var elimde o da aynı tam yüklemeye geçerken küt diye kendini kapatıyor.

2x2 DDR3-1066Mhz ram var tek tek denedim yerlerini değiştirdim. Sonuç aynı HDD yi başka bilgisayarda denedim. Hata denetimi ile tarattırdım. Hiçbir sorun çıkmadı. DVD-RW, kart okuyucu, Wi-fi modülü sökülü denedim hep aynı.

Bir kere nasıl oldu anlamadım denk geldi tıkır tıkır kurdu sistemi. Driverları kurdum hemen yeniden başlattım. Yine Windows başlatılıyor ekranında takılı kaldı.

Komut isteminde çeşitli komutlar denedim. Windows Onarma kısmını kullanmayı denedim sonuç hep aynı. İşlemcisi ısınıyor derseniz ısınmıyor.

Sorun donanımsal mıdır? Sökümü çok ters olduğu için fanı ve işlemcisini sökmeyi deneyemedim. Yazılımsal olarak ne yapılabilir?

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı