DELL N5010 Aşırı Yavaşlık Sorunu

HugeDawn

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle merhabalar. Forumda yeniyim. Dell n5010 i3 350m işlemcili laptop kullanıyorum. Bilgisayara kaç kere format attığımı bilmiyorum ama ne yaptıysam oyunlarda ve videolarda kasma,tutulma problemini aşamadım. Bütün driverlar güncel. Masaüstü uygulamalarda sorunsuz çalışıyor. Chrome ve oyunları açtığım an CPU 100 oluyor ve tutulmalar yaşanıyor. Ayrıca aygıt yöneticisinde İntel R HD Graphics yok. Başlık altında daha detaylı konuşuruz. Yardımlarınız için teşekkürler, iyi forumlar.

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    Adsız.png
    17,3 KB · Görüntüleme: 261
Bazı üreticiler modele göre HD graphics kullanımını engelliyor, sadece ATI ya da NVidia ekran kartlarını kullanabiliyor kullanıcılar. Donanım yöneticisinde tanımlanmamış aygıt da yoksa bu şekildedir.

İşlemci kullanımı açtığın film vb. şeylerin kullandığı driverların eksik ya da yanlış olmasından da olabilir, işlemcin için ağır olmasından da.

Tutulmalar diye bahsettiğin durum da işlemci ve grafik kartının yüksek kullanımı sonucu ısınıp hız kesen işlemci ve ekran kartındandır.

Temizlemediysen açıp temizleyip gerekli ise termal macun yenilemesi yap. Tabii öncesinde HWmonitor ile oyun sırasında ya da sistemin zorlandığı başka anlarda sıcaklıkları kontrol et, boşuna iş çıkmasın.

Ek olarak işlemci upgrade'i de düşünebilirsin ama öncelikle bu sorunu çözmen gerekli.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı