Dell N5110 Macun Sürdükten Sonra GPU Sıcaklığı Arttı

Emir Öztürk

Kilopat
Katılım
22 Aralık 2014
Mesajlar
939
Makaleler
1
Çözümler
2
Arkadaşlar bilgisayara güzel bir şekilde macunu sürdüm. İşlemcinin sıcaklıkları çok iyi. (Yükte 60 derece.) Fakat ekran kartı biraz zorlanınca 100 dereceye ulaşıyor ve kapanıyor. Sizce neyi yanlış yapmış olabilirim? Sürdüğüm macun Zalman STG-2.
 
Bazı DELL ve HP modellerinde soğutucu bloğunun tasarımından dolayı grafik işlemcinin bulunduğu yere fabrika çıkışlı termal macun yerine termal pad konur. Termal padi çıkarıp termal macun uyguladıysanız bunun sebebi bundandır. Termal macunlar sadece belirli bir kalınlıktaki boşlukları doldurup ısı iletimi sağlayabilir. Termal pad'in uygulandığı yüzeylerde seri ısı iletimi gerçekleştiremezler. Termal bakımları uygularken mutlaka bir hata yapmışsınızdır. İletkenliği yüksek ve yoğunluğu ideal bir termal macun kullanmanızı öneririm.
 
Termal pad bulmayacaksın yanlış anlamışsın. Cihazın termal macunlarını yenilediğin zaman GPU çipinin üzerinde termal macun mu vardı yoksa termal pad mi vardı?
 
Maalesef macun ilk yenilendiğinde bilgisayarcı (bakkal) yenilediği için bilmiyorum. İlk yenilendiğinde aynı sorun vardı ama 2 yıl bu şekilde kullandık. Şimdi kendim sürdüm ama @Mustafa ÇAKMAK 'ın dediği gibi temas etmiyor ped lazım. GPU %60 kullandığında 72 derecelere ulaşıyor. Ağır oyun oynamadan kullanacağım.
 
Bu pad'lerden alıp deneyin bir. Yalnız bu pad'i alıp çipin boyundan biraz daha küçuk kesip öyle yapıştırmanız gerek. Pad'ler sıkıştırıldında biraz daha genişlerler. Biraz kısa kesmek padın GPU-CPU-vRAM boylarını taşmasıni önler.
 
Ben de Dell Inspiron N5010 kullanıyorum. Bende de termal pad vardı ama kalınlığını bilmiyorum. 0.5mm mi 1mm midir hiçbir fikrim yok ama 1.5mm değildir diye düşünüyorum. Kaç mm kalınlığa sahiptir fikri olan varsa yardımcı olabilirse teşekkür ederim.
 

Geri
Yukarı