Dell Optiplex 9020 macOS kurulumu

cannburak

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar. Dell Optiplex 9020 hazır sitemim var. Malum macOS evde kullanmak istiyorum. Sistem uygun mudur? Uygun ise hangi versiyonu denemeliyim.

İlgili arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
  • İşlemci: Intel i5 4590 3.30 GHz
  • Anakart: Dell 0N4YC8
  • RAM: 12 GB DDR3
  • Ekran kartı: GT 630
  • HDD: 1 TB HDD

Son düzenleyen: Moderatör:
En azından ekran kartı ile uğraşmazsın kurarken, otomatik tanımlayacaktır, Mojave'yi tavsiye ederim 32 Bit mevzusu yüzünden.

Mojave indirmiştim kurulumda Intel PC seçiyordum, haricinde BIOS'tan herhangi bir ayar yapmama gerek var mıdır?

• Bu ayarlamaları yap @cannburak :
  • BIOS ayarlarınıza gidiniz.
  • AMD Sistemlerde AMD-V & IOMMU ayarlarını kapatmayı deneyiniz.
  • Intel sistemlerde VT-x & VT-d ayarlarını kapatmayı deneyiniz.
  • SGX (Intel) Software Guard var ise bu seçeneğide disable yapınız.
  • Secure Boot seçeneğinin kapalı/Other OS olması bazen yetmez, eğer var ise clear/delete all secure boot keys yapınız.
  • USB Configuration kısmında yer alan XHCI & EHCI (hand-off vb.) kısımlarını disable/enable yapabilirsiniz ve Legacy USB Support kısmını ise auto/enable bırakabilirsiniz. Bazı anakartlarda XHCI ayarı olarak smart auto/auto seçenekleri bulunmakta bunları da deneyebilirsiniz değiştirerek.

GT 630 VGA ile mi bağlı?

Hayır 27" curved bir Samsung monitörüm var, HDMI ile bağlı. Akşam kurulumu bitirdim herhangi bir sıkıntı çıkarmadı kurulumda. Fakat USB boot olayını yaptım EFI'yi mount ettiğim halde Windows açılıyor. Sanırım ben beceremedim. Bir de USB aygıtlarda sıkıntı var. Önde 4 USB arkada 5 tane var ancak sadece 1 tanesini çalıştırabiliyorum.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı