Dell S2422HG monitör İncelemesi

VA panellerde ışık sızması olmaması normal diye biliyorum ben.
4 ms modunda kullanmak sıkıntı çıkarmıyorsa ben de alacağım.
Ghosting belli olmuyorsa oynarken o da sıkıntı değil.

Samsung curved modellerini kullanmış biri olarak Dell'in ışık sızması benim için hiç kadar bir ifade ediyor. O konuda şaşırdım illahaki olur ışık sızması. Fast modunda kullanıyorum. Fareyi beyaz veya siyah alanlarda hareket ettirdiğim zaman arkasından gelen bir gölge yok. Önemli olan benim için o gölgenin olmaması. Gölge var ama dikkat edecek olursan arkasından çok az takip ediyor. O konuda problem yok benim adıma.

Evet ama bu monitöre göre şaşırtıcı derecede az.
Benim ekran kartım 5500XT FreeSYNC açmalı mıyım? Ayrıca Super Fast ve Fast arasındaki fark nedir?

Son düzenleme:
Evet ama bu monitöre göre şaşırtıcı derecede az.
Benim ekran kartım 5500XT FreeSYNC açmalı mıyım? Ayrıca Super Fast ve Fast arasındaki fark nedir?
FreeSync açabilirsiniz tabiki hocam zararı olmaz performansa. Super Fast ve Fast ayarları arasında monitörün griden griye renk değişim gecikmesi değişiyor. 60 Fps dolaylarında olduğunuz zaman Fast modu aktif edebilirsiniz. Bu modda 8 ms bir gecikme var. 60-165 fps arası ise super fast modu aktif edebilirsiniz bu modda ise gecikme 4ms'e düşüyor. Niye hep super fast modda kullanmayayım diyorsanız bazı arkadaşlar özellikle karanlık temalı oyunlarda 60 fps civarı durumlarda super fast mod kullandıkları zaman inverse ghostingden şikayet ediyorlardı.

Renk durumu nasıl? Adobe degerleri kac?
displayspecifications.com üzerinde belirtilen değerlere göre sRGB=%99, DCIP3=%90. Nacizane bana soracak olursanız şimdiye kadar gördüğüm renk doğruluğu ve canlılığı en yüksek ekranlardan biri. Renkler bana bir tık sıcak geldi ben o yüzden Cool modunda kullanıyorum. Parlaklık olarak da 350 cd ile piyasadaki çok yüksek parlaklık değelerine sahip 1080p monitörlerden. Gece oda ışıklarını kapatıp parlaklığı fullerseniz kör olma garantili.

Özetle hocam 165 hz ve 1-4 ms oluşu ile çerçevesiz tasarımından tutun, kavisli ekranı, üstün renk doğruluğu, yükseklik ayarlı standı, malzeme kalitesi, 2 adet HDMI 2.0 portu sayesinde HDMI üzerinden de 165hz alabilmeniz, bence çok şık olan tasarımı, kullanımı kolaylaştıran 1 joystick ve 4 adet tuş bulundurması ve tüm bunlara rağmen ilginç şekilde uygun fiyatıyla 1.500₺-1900₺ arasında alınabilecek en iyi 2-3 monitör arasında. Gerçekten bu kadar uygun fiyatıyla satışları neden patlamıyor anlayabilmiş değilim. Aynı fiyat aralığındaki ürünlerle arasında özellik olarak uçurum var

"Mükemmel" diyebilmem için birkaç eksiği var ki bunlar da olsa zaten heralde fiyatı 2.000₺ yi bulurdu:

1- 1ms olmayışı (MPRT hariç)
2- Hoparlör içermemesi şahsen içerse çok işime yarardı
3- Standın pivot desteklememesi
4- Renk ayar kısmında beyaz dengesini ayarlayabileceğiniz bir ayar bulunmayışı
5- G-Sync desteklemeyişi ? (Adaptive Sync üzerinden DP ile teoride destekliyor ama henüz G-Sync açan birini görmedim)
6- Usb portu bulunmayışı ve pc üzerinden yazılım desteği olmaması ( Bunlar da zaten bu fiyatta bir monitörden beklenmez)

Bir minik şikayetim de alt çerçeve parmak izini çok belli ediyor
Evet gereksiz uzunlukta bir yazı olmuş kusura bakmayın

Son düzenleme:
Bunun 2k olanı var mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…