Dell S2422HG monitör İncelemesi

Hocam yazınızda gsync aktif gözüküyor ancak çalışır değil demişsiniz ben gtx 1660s kartına sahibim bu monitörü alırsam ekranda kırılmalar mi göreceğim yoksa adaptive sync denilen özellik sayesinde kaliteli bir kullanım mi sağlayacağım (dipnot: bu konuda tam bilgiye sahip değilim kusura bakmayın)

Hocam normalde Free sync destekli cihazlarda adaptive sync üzerinden Displayport kablosu ile G-Sync aktive edilebiliyor. Fakat her cihaz G-sync desteklemeyebiliyor. Bu monitörü kullanan Nvidia ekran kartlı birkaç arkadaş G-sync'in ayarlar bölümünde görüldüğü ve ayarın etkinleştirilebildiği fakat G-sync testine bakınca çalışmadığını gözlemlediklerini söylemiş. Yazımda söylediğim şey buydu yani G-sync mevzusu biraz muamma. Ve evet sorunuzun cevabına gelirsek bu şekilde yırtılmalar yaşayabilirsiniz G-sync çalışmadığı için. Fakat 165hz bir monitör olduğu için yırtılmaları da zor fark edersiniz

Merhaba, bu gönderiden önce monitör arayışındaydım ve incelemeniz sayesinde monitörü satın aldım. Monitör genel anlamıyla görüntüsüyle güzel ve hoş, Ghosting, Ölü Piksel, UFO3 testlerini gerçekleştirdim dediğiniz gibi her şeyi sorunsuz. Yanında gönderilen DP kablosu bozuk geldi, HDMI ile test ettiğim zaman anladım. Şöyle bir problemim var doğrusu problem mi değil mi bilmiyorum, Eski monitörüm VA Led paneldi (BENQ GW2255) İkisi arasında ki görüntü kalitesine baktığım zaman DELL S2422HG modelinin geride kaldığını hissediyorum, hissiyat ve gerçekçilik açısından GW2255 daha gerçekçi ve göze hoş gelen bir görüntüye sahip. Kurulum kılavuzunda bulunan Driver güncellemesini yaptım, renk ayarlarına vs, bakamadım ama masaüstümde bulunan klasör ve uygulamalara baktığım zaman görüntü kalitesinde büyük fark hissetmekteyim. Öneriniz var mı? Teşekkürler.

Driver linkini atabilir misiniz rica etsem.

Renk ayarlarını deneyin ben o şekilde ayarladım, daha sonra ekran kartımın ayarlarından ince ayar yaptım.
Driver linkini atabilir misiniz rica etsem.
Sadece 9 January yapılacak galiba.

Öncelikle yardımcı olabildiğime sevindim hocam. Eğer canlılık istiyorsanız "Preset Mod" üzerinde Custom'ı seçip Saturation ayarını %65-70 yapabilirsiniz. Standart ayarlarda renkler biraz sönük gibi durabiliyor evet. Neden bilmiyorum ama standart modda tam performansını sergileyemiyor gibi monitör.

standart modda renkler soluk geldi bana o yüzden radeon yazılımı üzerinden sıcaklığı arttırdım birkaç ince ayar yaptım şu an gayet iyi.

Standart modda renkler soluk geldi bana o yüzden Radeon yazılımı üzerinden sıcaklığı arttırdım birkaç ince ayar yaptım şu an gayet iyi.

Yukarıda söylediğim ayarları deneyebilirsiniz hocam. Biraz daha iyi oluyor öyle.
Edit: İmla.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…