Dell S2422HG monitör İncelemesi

Renklerin soluk gözükmesi parlaklık ayarının düşmesinden dolayı. Eğer gözünüz 1 MPRT modunun hızını göremiyorsa hiç bulaşmayın. 1 MPRT'nin hızını görebiliyorsanız zaten o moddan vazgeçmezsiniz.

Arkadaşlar inanır mısınız, bu monitörü MPRT modunda kullanıyormuşum. 8 ms oluyor herhalde, siyah sahnelerde inanılmaz ghosting oluyordu. Aylardır bunu takmadan kullandım. Ayarları kurcalarken Fast'ı deneyeyim dedim, alınca inanamadım. Ghosting yok gibi bir şey.

Edit: Anlamadım ya. Super Fast'ta kullanıyormuşum, Fast'a aldım ve ghosting yok. Ne saçma bir monitör.

60fps civarlarında fast, 144 ve üzerinde superfast kullanmanı tavsiye ediyorum. 60 FPS superfastteyken smearing hissediyorum ben, aynı durum 144 fps fast modda da geçerli.

60fps civarlarında fast, 144 ve üzerinde superfast kullanmanı tavsiye ediyorum. 60 FPS superfastteyken smearing hissediyorum ben, aynı durum 144 fps fast modda da geçerli.
Dostum oynadığım çoğu oyunda 100+ FPS alıyorum zaten.
Ama CS:GO alt tünelde vs. çok ghosting hissediyordum.
Monitörü 144 Hz'de kullanıyorum.
Önceden sanırım Super Fast kullanıyordum. Fast'a alıp CS:GO'ya girdim tünele bakmak için. Gram ghosting göremedim. Cidden aylarca böyle kullandığıma üzüldüm, sayfaları kaydırırken arkadan iz geliyordu.
Fast şu anda favorim. Fikrim değişirse yazarım buraya.
Ayarları da IPS'e benzetmek için Preset MOBA/RTS, Hue: 49, Saturation: 57 yaptım.

Ben MPRT sanki drop yiyorum gibi geliyor.
CS-GO'da MPRT kullanmayınca monitör 1ms olmuyor o zaman ne anlamı kalıyor ki?
Ayarlarınızı ben de yaptım, çok güzel gözüktü. Daha iyi için öneriniz varsa alırım

3-5 ms'i hissetmem ancak ghosting hiç hoş görünmüyor. Tünelde özellikle kan izleri vs. varsa arkasından yeşil izler geliyordu.
Fast moduyla bunlar düzeldi.
Başta çok takmıyordum, monitörü alırken sistem daha farklıydı zaten ancak şimdi daha çok dikkat etmeye başladım.

Başka ayar bilmiyorum. Ayrıca gözü yormaması için sarı ışık filtresi gibi bir şey kullanıyorum. Size de önerebilirim.
Güzel görünmüyor ancak bir süre sonra alışıyorsunuz. Hatta filtreyi kaldırınca ekran inanılmaz mavi geliyor.

Nasıl kullanacağım onu? Sizin ayarınızı yaptım bir tık karanlık oldu gibi geldi, çok koyu. Gözüm yoruluyor benim de.

Monitör koyu renklerde hiç iyi işler çıkarmıyor bariz renk kayması var, tünelde hissettiğin ghosting bundan kaynaklı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…