Dell S2422HG monitör İncelemesi

Teşekkürler ghosting sorunu da ayar yapinca düzeliyormus sanırım benim şu bahsettiğiniz smearing mıdır nedir ona bakmam lazım bıktım monitör al geri gönder.
Bu monitörde ghosting sorunu yok da smearing var hocam. O da bazen heves kırıyor açıkçası. Özellikle siz de benim gibi 2 3 monitör iade ettiyseniz. Ama yapacak bir sey yok. Bu fiyat bandinda ya renk kalitesinden taviz verip TN panel alacaksınız, ya da renkler önemli deyip VA ya da IPS alacaksiniz ki IPS biraz daha pahalı. Onda da ışık sizmasi ve ms, ghosting problemi vs. var. Biraz da bütçe ile ilgili. Olsa elimizde 6000 7000 liraya en sağlam monitörü alırdık ama o kadar para versem maaşım kalmayacak.

Ya vallahi bıktım al geri yolla sevmediğim şeyler görüp bakıp alma durumum da yok BenQ Zowie XL serisi mi alsam bunu mu alsam kararsız kaldım şu smearing isi kafamı kurcalıyor.

İade ettiğim HP hali buydu.

Dosya Ekleri

• 20211126_220406.jpg
    82,1 KB · Görüntüleme: 101
Ya vallahi bıktım al geri yolla sevmediğim şeyler görüp bakıp alma durumum da yok BenQ Zowie XL serisi mi alsam bunu mu alsam kararsız kaldım şu smearing isi kafamı kurcalıyor.

İade ettiğim HP hali buydu.
Çok yazık bize hocam. Ah şu kıytırık cihazlara dünyanın parasını vermesek ne kadar güzel olacak. Sorun belli de, neyse. Hayat kalitemizden de çalıyorlar.

Selamlar. Ürünü kullanıyorum. Renkleri vs. çok hoş. Hadi smearing sorununu da göz ardı edelim fakat bir sorunum var. Bazı metinlerde hatta ve hatta görsel içindeki bazı yazılarda sanki kesiklik varmış gibi gözüküyor. ClearType ile ilgili bir sorun olduğunu sanmıyorum çünkü kontrol ettim. Windows ile ilgili bir problem olabilir mi diyeceğim ama laptopumun ekranında bu sorun kesinlikle yok. %70 kontrast %50 keskinlik değerlerinde kullanıyorum. Kaldı ki bu değerleri değiştirsem bile çözülmüyor. Nvidia Kontrol Panelinden bir ayar yapılabiliyor mu bu konu için? Sizce neden böyle?

Bahsettiğim sorun aşağıdaki görsellerde net gözükmese de çıplak gözle belli oluyor. Bazı yazıların altında sanki kesiklik varmış gibi. Bazı yazılar çok tırtıklı sanki anti aliasing kapalıymış gibi.

YouTube Premium yazısının alt kısmına bakın, kesiklik var.

Dell G5 15 5587 yazısının kenarlarına bakın. Tırtıklı ve boşluk varmış gibi.

KOLAY yazısının üstüne bakın, kesiklik var.

TAKSİT yazısının üstüne bakın, kesiklik var.

Microsoft 365 yazısının özellikle M harfine bakın. Kırık.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
Hocam MPRT modunda galiba, bu kadar smearing genelde o modda oluyor.

Super Fast modunda. Videonun sonunda gösteriyorum. Bütün modlarda aynı problem mevcut, az veya çok rahatsız edici. Artık bir önemi kalmadı, iade edip farklı bir monitör satın aldım.
Ben halen kullanıyorum, alıştım. Düz fast modunda kullanıyorum.

Bu monitörü MSI Optix 241 - 242, HP X24ih veya AOC 24G2U ile karşılaştırma fırsatına sahip olanlar oldu mu?

Ayrıca VA olmasına rağmen bana kontrastı az gibime geliyor emin olamadım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…