Dell S2422HG monitör İncelemesi

@LaMorte Nereden buldun mu monitörü ya? Biz boşuna öneri yapıyormuşuz keşke önceden Türkiye piyasasına sürülseydi de alsaydım.

Sizin aksinize hiç sorgulamadım ben vardır bir bildikleri diye gene önermiştim

Hah sonunda

ARGB'nin pazar payı tabii yüksek ancak dijital içerik üretiminde değil basılı içerik üretiminde tercih ediliyor. Çünkü Cyan, Magenta, Yellow, Key (Black) denkleminden yola çıkınca da sarı ve cyan (camgöbeği) yelpazesinin genişliğinden haliyle mavi ve yeşil yelpazesi de genişliyor.

Zaten bu yüzden ARGB monitörler baskı işlerinde kullanılır. Yoksa HSV, CMY, HLS, HSI gibi yine sRGB'ye göre belirli renklerde daha başarılı renk uzayları var.

sRGB bir nevi orta yoldur (kabaca). Bu yüzden de en fazla içeriğin olduğu dijital ortamlar için temel alınır.

Dijital ortamlar için ARGB tabii ki kullanılabilir ancak görüntüleyecek alet sRGB olduğu için, çünkü üretilen içeriğin çok çok çok büyük bir kısmı sRGB, ARGB uzayda çalışmanın bir anlamı kalmaz.

Prophoto RGB'yi araştırmanı da öneririm, ARGB'yi de kapsayan daha geniş bir uzaydır.

Son düzenleme:
Öncelikle inceleme çok güzel, özellikle Mat ekranı ve 1500r kavisi ve ayak yapısı ile fiyat performans konusunda rakipsiz bir cihaz. Ancak ben bir takım sorunlar yaşadım, alacaklar için bilgilendirmek isterim. Benzer sorunlar kullananlarda varsa bilgilendirirse sevinirim?
Aldıktan 2 saat sonra 3-4 saniyelik siyah ekranlar başladı, sorunun HDMI kablosunda olacağını düşündüm, altın uçlu bir kablo (her iki kabloda 165hz 'i sorunsuz destekledi) ve farklı iki bilgisayarda denedim ancak düzelmedi. Pubg gibi oyunlar ve normal kullanımda nadiren olsa da CS Go gibi daha yüksek FPS 'ler alınan oyunlarda bunu daha sık tekrarlıyor. Dell Türkiye ile iletişime geçtim servise vermek için ancak 5 gündür geri dönüş sağlanmadı. Şu an 11 günlük, dün ise ayar menüsü önce yavaşladı ardından yan tuşlar hiç çalışmadı, kendi kendine ayarlara girip renk modlarını vs değiştiriyor. Sürücü güncellemesi, factory reset yaptım ancak düzelmedi. Dün tekrar Dell Türkiye ile yeniden iletişime geçtim ancak yine herhangi bir dönüş yapmadılar. Yasaklar sebebi ile 17 gün daha bu şekilde kullanmak zorundayım. Oyun ve iş amaçlı iki ayrı bilgisayar kullanıyorum ve her ikiside buna bağlı. Tuşlar çalışmadığı için dosya aktarım gibi işlerde iki cihaz arasında geçiş sağlayamıyorum, her seferinde HDMI kablosunu çıkartmam gerekiyor.

Hocam geçmiş olsun öncelikle. Umarım sorununuz kısa bir sürede çözülür. Ben böyle bir problem yaşamadım. Bizi ve alacak arkadaşları bilgilendirmek adına gelişmeleri yazabilir misiniz?

Hocam merhabalar, öncelikle çok güzel bir inceleme olmuş elinize sağlık ben de monitörün siparişini yeni verdim. Nasıl şuana kadar memnun musunuz? Bir de hocam size zahmet olmazsa monitör ile beraber gelen güç kablosunun da boyutlarını söyleyebilir misiniz? Benim için kablo uzunluğu çok önemli de ona göre daha uzun bir power kablo siparişi geçeceğim. Hiçbir kaynakta kablo uzunluğuna dair bir bilgi bulamadım.

Hayırlı olsun hocam . Şuana kadar memnunum. Sadece power kablosunun monitöre girdiği yer biraz ısınıyor onun dışında bir problem yok. Kablo boyu da yaklaşık 1.5 metre kadar hocam sanırım.

Hayırlı olsun hocam . Şuana kadar memnunum. Sadece power kablosunun monitöre girdiği yer biraz ısınıyor onun dışında bir problem yok. Kablo boyu da yaklaşık 1.5 metre kadar hocam sanırım.
Çok sağolun hocam, bu değerli bilgi için de ayrıca teşekkürler siz de güle güle kullanın

Bende bu monitörden aldım. Bakalım VA panel nasıl olacak. Dandik Acer %52 SRGB'den sonra uçuşa geçeceğimden adım gibi eminim. Gelince kullanıcı deneyimlerimi aktarırım.

Merhaba bu monitörde OverDrive vardı. Nasıl açılıyor yardım eder misiniz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…