Dell S2721DGFa görüntü titremesi

Yusuf barkı

Kilopat
Monitör
Dell S2721DGFA
Merhaba,
Oyundayken bir anda elektrikler gitti ve monitörü yeniden açtığımda görüntü bozulmaları meydana geldi bilgisayarı kapatıpaçtım kabloları değiştirdim RAM'leri takıp çıkardım monitörün ayarlarından sıfırladım ancak hiçbir şekilde işe yaramadı monitör kendi kendine parlaklık kısıp açıyor ardından bilgisayar ilk açılırken kendini farklı bir Mod'a alıyor görüntüler eskisi kadar net değil. Normalde bu durum oyundayken Alt Tab yapınca oluyordu ancak oyunu kapatınca sorun çözülüyordu ancak şu an bilgisayarı her açtığımda böyle görünüyor. Fontları'da bozuldu ikonlar bazen pikselleşiyor bazen Normal'e dönüyor kendi kendine.

Dosya Ekleri

• IMG_0896.jpeg
    IMG_0896.jpeg
    230,9 KB · Görüntüleme: 42
  • IMG_0895.jpeg
    IMG_0895.jpeg
    64,2 KB · Görüntüleme: 40
  • IMG_0894.jpeg
    IMG_0894.jpeg
    149,5 KB · Görüntüleme: 43
Merhaba,
Oyundayken bir anda elektrikler gitti ve monitörü yeniden açtığımda görüntü bozulmaları meydana geldi bilgisayarı kapatıpaçtım kabloları değiştirdim RAM'leri takıp çıkardım monitörün ayarlarından sıfırladım ancak hiçbir şekilde işe yaramadı monitör kendi kendine parlaklık kısıp açıyor ardından bilgisayar ilk açılırken kendini farklı bir Mod'a alıyor görüntüler eskisi kadar net değil. Normalde bu durum oyundayken Alt Tab yapınca oluyordu ancak oyunu kapatınca sorun çözülüyordu ancak şu an bilgisayarı her açtığımda böyle görünüyor. Fontları'da bozuldu ikonlar bazen pikselleşiyor bazen Normal'e dönüyor kendi kendine.

Bir garantiye göndermekte fayda var diye düşünüyorum panel veya içindeki devre kartıyla ilgili bir durum gibi duruyor.

Bir garantiye göndermekte fayda var diye düşünüyorum panel veya içindeki devre kartıyla ilgili bir durum gibi duruyor.
Hocam güvenli mod’da renkler normale dönüyor ancak normal mod’da renkler yine soluyor bunun sebebini anlayamadım

Yazılımsal bir sorun olmadığına eminsen Dell'in yerinde servis garantisi var. Ara gelip incelesinler.

Anlayamadım hocam çünkü güvenli Mod'da renkler normal durumda ancak normal Mod'a alınca yine soluyor DDU ile driver kaldırıp yükledim yine aynı.

Farklı bir sistemde monitörü deneme şansın olsa anlardık aslında sorunu.
Windows'un dosyaları bozulmuş olmasın? "SFC scannow" yapmayı deneyebilirsin belki.

BIOS ekranında herhangi bir hata var mı?

Hocam laptop var onda test ettim şimdi monitör de herhangi bir renk solması falan olmadı gayet normal bir şekilde gösterdi renkleri dediğiniz gibi Windows'un bozuk olma ihtimali yüksek gibi duruyor SFC scannow komutunu denemiştim bozuk dosya bulup onarmıstı ancak yeniden başlattığımda sorun devam etti sadece güvenli Mod'da normal gösteriyor renkleri BIOS ekranına erişebiliyorum orada bir sıkıntı yok gibi görünüyor gayet normal bir şekilde görünüyor.

Farklı bir sistemde monitörü deneme şansın olsa anlardık aslında sorunu.
Windows'un dosyaları bozulmuş olmasın? "SFC scannow" yapmayı deneyebilirsin belki.

BIOS ekranında herhangi bir hata var mı?

Hocam şimdi HDMI ile test ettim HDMI da bir sıkıntı yok DP'de bir sıkıntı var.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı