Çözüldü Dell Studio 1537 Oyunlarda Opengl Hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

kingOf0

Hectopat
Makaleler
1
Merhabalar bir foruma ilk kez katılmış biri olarak,

Hata olduğundan tam emin değilim kendi beceriksizliğim olduğunda düşünmüyorum şimdi sorunuma geçeceğim.
Kullandığım laptop "Dell studio 1537 PP33L" internette araştırdığım kadarıyla:
1525513793604.png

Ve,
1525513834547.png

son olarak,
1525513862338.png

Sorunum ekran kartım ile alakalı birçok oyunu oynayamıyorum bazıları OPENGL hatası veriyor bazıları direkt Yanıt vermeyip açılmıyor ör: darkest dungeon (y. vermeden kapanıyor)
Araştırdığım kadarıyla sorunum opengl versioyonumun düşük olması.
1525513997249.png

Not2: Resimler şu an çekilip laptopuma aittir.

Araştırdığım kadarıyla Opengl sürümünü ekran kartı sürücüsünü güncelleyerek olduğunu öğrendim.

Bende birçok program ile güncelledim fakat sonuç değişmedi el ile güncellemek istediğimde;

"intel 4 series express chipset family driver" yazıp indiriyorum ve openGL sürümüm en fazla 2.1 oluyor.
Fakat biraz daha araştırıp bilgisayarımda "intel 4500GMA MHD" olduğunu öğrendim
Dell'in sitesine gidip bunun sürücüsünü indirdim ve kurmayı denediğimde:

1525514290586.png

Install'a basıyorum:
1525514263016.png

Asıl sorum oyunları oynayamamak, nasıl bunu çözebilirim ?
- Yanlış sürücü kurmuşsun.
- Yeni bir Laptop alman lazım. (ekran kartın çöp)
- Ekran kartın opengl desteklemiyor.

Nedir benim sorunum arkadaşlar, Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Sorunum kısmen çözüldü;
artık ekran kartım ramden 64 değil 128mb çekiyor bu yüzden oyunlarda 10-15 fps artışı oldu ☺:}
1525526772976.png
önceden sadece opengl 2.1'i ve altını destekliyordu, artık 3.0'ı ve 3.1'i biraz destekliyor fakat benim oynadığım oyunlar'ın %80'i opengl 3.2 istiyor :lanet::lanet:

Lel=> prison architect açabildim fakat darkest dungeon vs hala açılmıyor
Açıldı => 1525527251837.png

Not: Gl report dosyası =>
Sorun senle ilgili değil. Cihazın harici ekran kartı yok, Intel'in HD Graphics'den önceki modellerinden olan bir medya hızlandırıcısı var. GMA kartlar için artık Intel destek sunmuyor. Son sürücüler Windows 7 üstündeki Windows sürümlerine kurulmuyor. Senin sistemin için orjinal sürücü linki atabiliriz ama büyük ihtimalle o da aynı hatayı verecek.

Bu hatadan kurtulmanın en kolay yolu modlu bir sürücü kullanmak. GMA için yapılan bildiğim tek ve en iyi sürücü Royal BNA paketleridir. Bu paketleri kurduktan sonra Windows Update ile gelen sürücü güncellemelerini kurmamanız gerekiyor.

Konu linki: Royal BNA Driver - 3.1.1.64 - TeknoGods.com
Sağlam indirme linki (x64): Sniper[bna]™s - Royal BNA Driver 3.1.1.64.zip
Kurulumu: Öncelikle DDU ile eski sürücü paketlerini tamamen silin. Ardından ".rar" içerisindeki beni oku dosyasında anlatıldığı gibi sürücüyü kurun.

Sorunum kısmen çözüldü;
artık ekran kartım ramden 64 değil 128mb çekiyor bu yüzden oyunlarda 10-15 fps artışı oldu ☺:}
1525526772976.png
önceden sadece opengl 2.1'i ve altını destekliyordu, artık 3.0'ı ve 3.1'i biraz destekliyor fakat benim oynadığım oyunlar'ın %80'i opengl 3.2 istiyor :lanet::lanet:

Lel=> prison architect açabildim fakat darkest dungeon vs hala açılmıyor
Açıldı => 1525527251837.png

Not: Gl report dosyası =>

Dosya Ekleri

• Gl Info.txt
    22,9 KB · Görüntüleme: 134
Son düzenleme:
Çözüm
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı