Dell Studio XPS 1640 ile JD120 uyumlu mu?

Jans

Centipat
Arkadaşlar iyi akşamlar. Bir internet sitesinde "James Donkey JD120 120GB 2.5" 3D Nand 510MB-440MB/sn SSD Disk" gördüm. Bu SSD'yi Dell Studio XPS 1640 modelinde eski dizüstü bilgisayarıma satın almak istiyorum. Satın alırsam herhangi bir uyumsuzluk olur mu? Yani demek istediğim masaüstü ve dizüstü için SSD satın alırken boyutları falan değişebiliyor mu? Hiç bilgim yok. Bilgilendirirseniz teşekkür ederim.

SATA SSD'ler standarttır. Bilgisayarınızda SATA 3G olduğu için SATA 6G performansı alamazsınız. Yine de bilgisayarınızla uyumlu olacaktır fakat o modeli almanızı önermiyorum. Cidden çok sorunlu bir model.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam cevabınız için teşekkür ederim. Dizi film izleme ve internette ve işletim sistemimde daha rahat gezinebilmek için SSD alacağım. Oyun oynamayı düşünmüyorum. Yine de sorun çıkarır mı sizce?

Çok çabuk bozulabilir ve önemli veri varsa ne yazık ki kurtaramayacak duruma gelebilir. Önemli veriniz yoksa ve servisle uğraşmak dert olmayacaksa alabilirsiniz ama biraz daha fazla verip çok daha iyi SSD'ler alabilirsiniz. Cidden aradaki farka değecektir.

Teşekkür ederim. Sormak istediğim bir şey daha var. Eski dizüstü bilgisayarıma SSD satın aldıktan sonra evde kendi imkanlarımla montajını yapabilir miyim yoksa sizce bu tür işlerden anlayan birisine mi teslim etmeliyim? Montajının kolay mı yoksa zor mu olduğunu dahi bilmiyorum.

Montajı oldukça kolay. SATA kablosunu ve güç kablosunu takıp vidalıyorsunuz. Farklı bir şey yapmanıza gerek olmuyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı