Dell ultrasharp 27 nasıl?

Soner231

Kilopat
Daha fazla  
Öncelikle aranıza yeni katıldım. Sizlerinde tecrübelerinizden yararlanmak için birkaç sorum olacaktı.

AOC 27" 27G2U 1ms 144Hz HDMI, DisplayPort FreeSync Gaming monitör aldım alma fiyatı biraz daha uygundu.
Alma nedenim oyun oynamak değil, çizim yapmak için tercih ettim. Benim monitör IPS monötör.
Ekran rengi çok parlaktı biraz kısarak çizimlerimi yapmaya başladım bir sorun yoktu hatta arkadaşım gördü ekranın çok parlak olduğunu söyledi nasıl bakıyorsun diye sordu. Benim için sorun yok dedim.
Asıl sorun iki ayın içinde başladı sol gözümde ağrı başladı, ekrana bakamaz oldum ve 5 DK bile ekrana bakamıyordum.
Daha sonra doktara gittim sorunu anlattım muayne etti 0,50 gözlük verdi. Ben de gözlükcüye gittim almak için. Gözlük satıcısına sörunumu anlattım. Sürekli bilgisayar başında olucağımı söyledim. Bana ekran ışığını kıran cam kullanman lazım dedi.
Ekranı kullanırken bakıyorum gözlüğün hafifte olsa biraz etkisi oldu eskisi gibi ağrı olmuyor ama hafif bir ağrı var.

Benim ekran 27 inç 1920 X 1080 ekran,

Sorumun 1. ekran boyutu ne kadar büyürse ekran çözünürlüğüdemi büyümeli?
2. sorum çizim yaparken nasıl bir ekran kullanmalıyım?

Aklımda bu ekran var. Sizce nasıldır? Dell ultrasharp 27 4K USB-C monitör var U2720Q.

Ekran büyürse çözünürlük de büyümeli muhabbeti pikselleri gözle görmemek içindir yoksa göz sağlığına direkt bir etkisi yok. Belirttiğiniz Dell monitör profesyonel işler için tasarlanmış IPS bir monitör, oyuncu monitörlerine kıyasla gözü daha az yorar. Renk doğrulu gibi konularda da epey üst düzey bir monitördür. USB-C ile bağlanan bilgisayarınız varsa görüntü aktarırken hem 90W'a kadar şarj edebilir hem de monitör üzerindeki girişleri kullanabilirsiniz.

27'' 4K IPS monitör kullanıyorum bende. Gayet net ve temiz bir görüntü alınıyor fakat pencereler ve yazılar kimi insan için fazla küçük gelebilir. Yani detaylı grafik/çizim programları kullanacaksanız, baya küçük yazılarla karşılaşacaksınız ve ekrana aşırı yakın bakmanız gerekecek. Ekran ölçekleme kısmından %100 değil de %125 veya %150 ayarlandığı takdirde daha okunur ve oturaklı olacaktır fakat, bu ölçeklemeyi desteklemeyen uygulamalar aşırı bulanık oluyor bu seferde. Dolayısıyla ölçeklemeyi büyütmek çoğu zaman kötü bir görüntüye yol açıyor. 4K için 32'' monitör iş için kullanımlarda daha mantıklı olabilir diye düşünüyorum.

32 inç modelini abimin ofisinde görmüştüm gerçekten mükemmeldi. SolidWorks kullanıyorduk sadece sekmeler biraz küçük oluyordu ama onu da ölçeklendirme ile halledebilirsin.
27 versiyonu da yeterli olur.

Bir sorum daha olacaktı peki bum dell monitörü usb-c ilemi bağlantı kuruyoruz yoksa usb ile bağlanırmı ?

Eğer elinizdeki cihaz USB-C üzerinden görüntü aktarımı yapabiliyor ve şarj olabiliyorsa USB-C üzerinden Type-C to Type-C kablo ile bağladığınız an görüntü aktarabilir, 90W'a kadar elinizdeki cihazı şarj edebilir ve monitörün üzerindeki tüm USB portlarını kullanabilirsiniz. Eğer masaüstü bilgisayar kullanıyorsanız HDMI veya DP ile görüntü aktarımını sağladıktan sonra cihazın içerisinden çıkan USB-B kablosunu masaüstü bilgisayara bağlayabilirsiniz. Bu yolla monitörün üzerindeki USB girişlerini kullanabilirsiniz.

Benim bilgisayarım masaüstü bilgisayar usb-b ile bağlantı yaparım .
Sizce lg monitörmü yoksa Dell monitörmü ?

1. seçeneyim Dell ultrasharp 27 inç u2720q
2. seçeneyim Lg 27qn880-b

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı