İnceleme Dell Vostro 3520 (I3 1215U)

Öncelikle cihazı tanıtayım, cihazı İdefix üzerinden Elmacık adlı satıcıyla aldım, İdefix çok güvenilir bir aracı değil ancak mağaza olarak çok güven verdiği için tercih ettim.
Elmacık yıllardır alışveriş yaptığım, tercih ettiğim bir satıcıdır, bir sorun yaşamadım ama paketleme ve fiyat olarak tercih edilebilir. Cihaz üzerinde Intel i3 1215U işlemci, 8GB 2666MHZ bellek bulunmakta, tahminimce Samsung marka ayrıca SSD olarak da Samsung PM9B1 tercih edilmiş, ürünün en dikkat çeken tarafı ise IPS 120HZ panel ile gelmesi, 10000TL bandında cihazlarda IPS bulunabiliyor, ancak 120Hz biraz hayal gibi kalıyor. Batarya olarak tam test etmedim ama güç tasarrufu, değişken yenileme hızı en düşük parlaklık ve 30-40 arası ses ile maksimum 5-6 saat dayanır gibi duruyor.

Peki ben bu cihazı neden aldım?

Yatarken, ev içinde veya dışarıya oraya buraya taşımalık ucuz bir alet lazımdı. Kendime bütçe olarak 6-7Bin belirlemiştim, tablet kullandığım için nedense bir sıkkınlık vardı içimde, bende ucuz bir laptop arayışına girdim, açıkçası bana yere vurup kırmaya, harala gürele kullanmaya, dandik bir cihaz lazım derken, maalesef o fiyat bandındaki cihazlar günlük kullanım için şaibeli gibiydi, sonrasında biraz daha çıkıp iyi bir şeyler almaya karar verdim, Amazon üzerinden bir cihaz sipariş ettim, ama çok beğenemedim, yine de 9000 TL'ye Ryzen 5 7520U ve IPS panel iyiydi, üstelik şarjı da 10 saat gidebiliyordu, ürünü sipariş ettim, 1 hafta ne gelen var, ne de giden.

Ürün bir türlü kargoya verilemedi, bende beklemekten sıkılıp iade edip, o sinirle-hınçla bir anlık daha da iyi bir şeyler bakmaya başladım. Bu seviyede hala çok bir seçenek yoktu, derken bu cihaza dek geldim, 12. Nesil I3 ölüsü bile para eder diyerekten sipariş verdim, ürün elime ulaşınca ekranı çok hoşuma gitti, biraz bakınca özelliklerinin yeterli ve tercih edilebileceğini gördüm.

Laptop ve masaüstü farkı nedir? (Masaüstü Özellikler: R5 5600-32GBRam-SataSSD-2HDD ayrıca çift monitör)

Masaüstü bilgisayarıma uzun süredir kendimi yabancı hissediyorum, sanki benim değil de bir başkasına ait gibi, bu hissiyat laptop özelinde şu anda yok.
Hız olarak masaüstüyle, gündelik kullanım ve içerik tüketmede hiç bir fark yok, laptop M2 içerdiğinden açılış kapanış olarak daha iyi.
Hissiyat olarak laptop kullanırken özgür hissediyor gibiyim ancak bir yandan küçük ekran ve küçük klavye ayrıca kendimi zorla touchpad'e alıştırmaya çalışmamdan dolayı biraz kafeste hissediyorum. Ama gene de insan kendini özgür hissediyor.

Sonuç, bir anlık zevkle alınan bir laptop ama kullanması zevkli ve her masaüstü kullanıcısı, laptop kullanmayı deneyimlemeli.
Ayrıca İdefix hala içime sinmiyor, elmacık güvenilir.

Birde ürünün yükseltilmemiş versiyonunu tercih edin. Halihazırda satıcılar tarafından yükseltilenlerde sorun çıkabilir ve bu cihaz bana Ubuntu kurulu halde geldi.

Son düzenleyen: Moderatör:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı