Dell yetkili servisi onarım yapılmayan ürüne ücret talep edebilir mi?

KindOfEmre

Megapat
Daha fazla  
Meslek
Bilişim
Monitör
Dell g2772hs
Merhaba, bu ayın başlarında Dell monitörümü kenarındaki ufak kırıktan dolayı BDH Bilişim Hizmetleri’nin Ankara şubesine gönderdim. Aradan 2 hafta geçti, monitörünüzün paneli komple değişecek dendi ve benden 20 bin TL ücret ödememi istediler. Ben de tabii ki kabul etmedim ve monitörümün bana geri gönderilmesini talep ettim. Bugün servisi arayıp neden hâlâ ürünümü göndermediklerini sorduğumda, arıza teşhis ücreti için 650 TL’yi hesaplarına göndermemi, ürünü öyle yollayacaklarını söylediler. Sinirden telefonu kapattım.

Sorum şu: Yetkili servis herhangi bir onarım gerçekleştirmeden, hatta ürünü açmadan arıza teşhisi adı altında ücret talep edebilir mi? Yasal olarak böyle bir hakkı var mı? Daha önce başıma hiç gelmediği için soruyorum. Eğer haksız yere böyle bir ücret talep ettilerse yasal süreç başlatmayı düşünüyorum.

Neden direkt Dell ile görüşmediniz?

İlk başta Dell Türkiye ile görüştüm Bdh bilişim ile görüşüp ürünü oraya göndermem gerektiğini söylediler. Bugün tekrar Dell çağrı merkezini aradım bizim yapabileceğimiz bir şey yok servisle görüşün dediler. Bir daha Dell marka bir ürün asla almayacağım.

İlk başta Dell Türkiye ile görüştüm Bdh bilişim ile görüşüp ürünü oraya göndermem gerektiğini söylediler. Bugün tekrar Dell çağrı merkezini aradım bizim yapabileceğimiz bir şey yok servisle görüşün dediler. Bir daha Dell marka bir ürün asla almayacağım.

Çoğu yetkili servisin prosedürü böyle sadece Dell ile alakalı değil maalesef.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı