Bengisevi
Kilopat
Daha fazla
- Sistem Özellikleri
- Ekran Kartı: RTX 3050
İşlemci: AMD Ryzen 5 5600H
RAM: 16 GB
İşletim Sistemi: Windows 11
- Meslek
- Öğrenci
Teori 1:
Teori 2:
Teori 3:
Teori 4:
Buradaki teorilerden sadece teori 4 bana aittir. Teori 1'i bir videodaki yorumdan gördüm ve biraz geliştirdim. 2 ve 3'ü videodan gördüm. Sizin de teorileriniz varsa yazabilirsiniz.
Deltarune evreni Undertale evrenindeki insan canavar savaşını canavarların kazandığı alternatif bir evren. Bu teorinin mantığı bence iki şeye dayanıyor. Birincisi Deltarune'nın Steam sayfasında Deltarune için "UNDERTALE's parallel story DELTARUNE" ibaresinin olması. İkincisi Deltarune evreninde gördüğümüz tek bir insan var: Ana karakterimiz Kris. Evrendeki tek insanın Kris olması bence Deltarune'nın Undertale iyi sonun devamı olduğu teorisini çürütüyor. Tabi Deltarune daha bitmemiş bir oyun. Diğer Chapterlarda ne gibi şeyler olur bilmiyoruz.
Teori 2:
Deltarune evreninde Karanlık Dünyaları yaratan Kris. Bu teorinin mantığı Kris'in ruhundaki kararlılık gücü sayesinde Kris'in Karanlık Dünyaları arattığına dayanıyor. Yararma nedeni olarak da Kris'in abisi Asriel üniversiteye gittikten sonra yalnızlaşması ve depresyon sürecine girmesi. Yarattığı Karanlık Dünyalara da abisi Asriel'i hatırlatacak arkadaş canlısı bir karakter koydu: Ralsei. Ayrıca Deltarune Chapter 2'nin sonunda Kris'in ruhunu çıkarıp eline bıçak alıp yeri delmesi ve yerden siyah bulutların ekranı sarması da bu teoriyi destekliyor olabilir. Bu teorinin mantığı bunlara dayanıyor.
Teori 3:
Ralsei Asriel'in Karanlık Dünyadaki hali. Ralsei'nin hem görünüş olarak hem kişilik olarak Asriel'e benzemesi bu teoriyi destekliyor. Ralsei'nin oyunun mekaniklerinden haberdar olup bize oyunu öğretmesi ve 4. duvarı yıkması da Flowey'i hatırlatıyor. Flowey'in de Asriel'in ruhsuz hali olduğu düşünülürse bu teori kulağa şu anlık mantıksız gelmiyor. Ayrıca bu teoriyi mantıklı hale getiren bir etken de Ralsei'nin Karanlık Dünyalar arasında geçiş yapabilmesi ve taşa dönüşmemesi. Chapter 2'de Cyber World'deyken Lancer'ı cebimizden çıkarttığımızda Lancer taşa dönüşüyor. Bunun anlamı Karanlık Dünya'daki karakterler sadece bulundukları Karanlık Dünya'da yaşayabilir. Ralsei ise hem Cyber World'de hem de Chapter 1'deki Karanlık Dünya'da yaşayabiliyor ve taşa dönüşmüyor. Bu da Ralsei'nin Asriel olabileceğini kanıtlıyor denebilir.
Teori 4:
Deltarune Undertale Kötü Sonun devamı. Bu teorinin tek mantığı kötü sonda Chara'nın "Hadi bu evreni yok edelim ve diğerine geçelim." demesi. Ayrıca Kris görünüş olarak Chara ve Frisk'in karışımı gibi de duruyor.
Buradaki teorilerden sadece teori 4 bana aittir. Teori 1'i bir videodaki yorumdan gördüm ve biraz geliştirdim. 2 ve 3'ü videodan gördüm. Sizin de teorileriniz varsa yazabilirsiniz.
Son düzenleme: