Denemeler mi zor YKS mi?

SOLES

Hectopat
Yer
Bursa
Benim kendi gözlemim bu zamana kadar hangi bilindik denemeyi çözdüysem hep sınavdaki çıkmışlardan daha zor oluyor. En basit TYT Sosyal bile böyle. 3D'nin zor dediği denemeleri çözüyorum ful bilgi hep kavram sormuş, geçen senenin sosyaline bakıyorum sadece yorum, üstte paragraf vermiş buna göre aşağıdakilerden bilmem ne diye uzatmış. AYT kimyada da aynı, Orbital soru bankası ve Bilgi Sarmal denemesi çözerken sırtımdan ter akıyor fakat çıkmış sorularda gazlara pvnrt yazarak sorunun cevabı geliyor, en basit verdiği sayıları toplayıp çıkarsan cevap geliyor denge ve enerji sorularında. Fizikte de aynı 345 çözdüm bana ful sayısal işlem yaptırıyor sin 37 cos 63 falanlı, ama sınavda sayısal soru 2-3 tane anca var geri kalanlar formül yerleştirip cevabı işaretleme. Ben mi yanılıyorum sizce yoksa YKS şu an çözdüğüm denemelerden genel anlamda daha mı kolay gelecek?

Son düzenleyen: Moderatör:
Denemeler genelde daha zor olur YKS ye göre fakat yayın dan yayına değişiyor bu durum yine de YKS denemelere göre bir tık daha kolay olacaktır.

X dersinde denemede 30 net yaptım sınavda 35 gelir kafasına girmeye gerek yok ama değil mi?
Rahat kafaya girmeyin hocam çalışmaya devam burada böyle oldu orada böyle olur demeyin siz devam edin Allah'ın izni ile başaracaksınız.

Benim kendi gözlemim bu zamana kadar hangi bilindik denemeyi çözdüysem hep sınavdaki çıkmışlardan daha zor oluyor. En basit TYT Sosyal bile böyle. 3D'nin zor dediği denemeleri çözüyorum ful bilgi hep kavram sormuş, geçen senenin sosyaline bakıyorum sadece yorum, üstte paragraf vermiş buna göre aşağıdakilerden bilmem ne diye uzatmış. AYT kimyada da aynı, orbital soru bankası ve Bilgi Sarmal denemesi çözerken sırtımdan ter akıyor fakat çıkmış sorularda gazlara pvnrt yazarak sorunun cevabı geliyor, en basit verdiği sayıları toplayıp çıkarsan cevap geliyor denge ve enerji sorularında. Fizikte de aynı 345 çözdüm bana ful sayısal işlem yaptırıyor sin 37 cos 63 falanlı, ama sınavda sayısal soru 2-3 tane anca var geri kalanlar formül yerleştirip cevabı işaretleme. Ben mi yanılıyorum sizce yoksa YKS şu an çözdüğüm denemelerden genel anlamda daha mı kolay gelecek?

Hacı ben 11. sınıfım. 8. sınıfken denemelerde 360 falan geliyordu sınava girince LGS'den 415 aldım. Bu sene de TYT AYT sorularını çözüyorum soru bankasının kendi sorularından daha kolay geliyor. Başta psikolojik zannediyordum ama bir ara fark etmeden TYT sorularını çözdüm şıkları kontrol ederken fark ettim ve normal soru bankasının sorularına göre daha fazla doğrum vardı. Kitap orijinal matematikti. Belki de zor yapmalarının sebebi denemelerde zora alıştırıp sınava girdiğinde zora alışık olduğun için daha az kaygılanmanı sağlamaktır ama bana kalırsa çok saçma aksine ya YKS denemelerdeki gibi olursa diye insanı daha fazla strese sokuyor.

Benim kendi gözlemim bu zamana kadar hangi bilindik denemeyi çözdüysem hep sınavdaki çıkmışlardan daha zor oluyor. En basit TYT Sosyal bile böyle. 3D'nin zor dediği denemeleri çözüyorum ful bilgi hep kavram sormuş, geçen senenin sosyaline bakıyorum sadece yorum, üstte paragraf vermiş buna göre aşağıdakilerden bilmem ne diye uzatmış. AYT kimyada da aynı, orbital soru bankası ve Bilgi Sarmal denemesi çözerken sırtımdan ter akıyor fakat çıkmış sorularda gazlara pvnrt yazarak sorunun cevabı geliyor, en basit verdiği sayıları toplayıp çıkarsan cevap geliyor denge ve enerji sorularında. Fizikte de aynı 345 çözdüm bana ful sayısal işlem yaptırıyor sin 37 cos 63 falanlı, ama sınavda sayısal soru 2-3 tane anca var geri kalanlar formül yerleştirip cevabı işaretleme. Ben mi yanılıyorum sizce yoksa YKS şu an çözdüğüm denemelerden genel anlamda daha mı kolay gelecek?

Hocam bence denemeler daha zor çünkü denemelerde yanlışlarım çıkıyor veya çok boşum oluyor ama YKS çıkmışlarını ne zaman çözsem full yapıyorum.

Haklısın hocam yayınevleri her zaman en kaliteli sorularını denemelerinde sergiler. Çünkü 40 sorunun içindeki 1 kalitesiz soru göze çok batar ama soru bankalarında durum böyle değil. Genelde soru bankalarında temel düzey sorular vardır ve fazla özgün soru bulamazsın tabii bazı soru bankaları hariç. Ama en dandik yayın bile olsa denemelerinde özgün soru sayısı fazladır ve zorlayıcıdır genelde. Bu sebeple olabildiğince denemelerle içli dışlı olmak gerekiyor soru bankalarında fazla boğulmamak lazım.

Denemeler daha zor bilindik denemeler her konudan zor sorar ki seni güzelce test etsin ama sınavda böyle değildir kolay orta zor seviyesinde gelir. Yapılan en iyi netler genelde sınavda yapılır denemeler bedava net vermez saçma sorular ve mantık dışı sorarlar. Dediğiniz sosyal örneği aynısı denemeler bilgi sorup sınavda bilgisiz sadece yorumla çözülüyor en zora hazırlıyorlar.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı