Çözüldü Deney motoru elektriğe, USB ile bağlanır mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

w1llard

Hectopat
Makaleler
1
Dostlar selam, elimde vantilatör fanı var küçük, deney motoru ile çalıştırmak istiyorum, elektriğe nasıl bağlarım? Bağlayabilir miyim?

Çözüm
Tabii ama atmadan da bağlamayı deneyebilirsin kablodaki kırmızı ve siyah kablo güç kabloları kırmızı +5v siyah ise gnd bu renkteki kabloları motora bağlarsan dönecektir.
Dene çalışmazsa 9V pil ile deneyebilirsin o kesin çalıştıracaktır.

Tabii ama atmadan da bağlamayı deneyebilirsin kablodaki kırmızı ve siyah kablo güç kabloları kırmızı +5v siyah ise gnd bu renkteki kabloları motora bağlarsan dönecektir.
Hocam oldu, çok teşekkür ederim, kralsınız, kral adamsınız.

Ne demek yine bir isteğin derdin olursa elektrik ile alakalı mesaj atabilirsin. Kabloları arada kontrol et çok ısınırlarsa daha kalın bir kabloya geçersin ama ısınacağını pek zannetmiyorum. Mümkünse USB 3.0 portuna tak onlar 1A kadar çıkış verebiliyor. Mavi olan portlar. Çözüldü olarak işaretleyebilirsin.

Hocam Priz'e taksam olur mu?, moderatörleri bekliyorum hocam çözüldü işaretlemesini.

Hocam Priz'e taksam olur mu? Moderatörleri bekliyorum hocam çözüldü işaretlemesini.

Aman deyim sakın yapma öyle bir şey motor elinde patlar.

Sebebi de şu elektrik akımı 2 ye ayrılır Doğru akım ve Alternatif akım prizlerde AC var ve elindeki motor DC Prizde 220Volt var USB de 5Volt.

Peki hocam , fan takacağım için daha hızlı dönmesi için demiştim de sakıncalıysa denemiyim.

Sebebi de şu elektrik akımı 2 ye ayrılır Doğru akım ve Alternatif akım prizlerde AC var ve elindeki motor DC Prizde 220Volt var USB de 5Volt.
Tamamdır hocam, hocam bilgisayar da ne kadar hızlı döner ki, laptop bu arada.

Şimdi elindeki motor hakkında tam bilgi sahibi değilim ama DC adaptörler ile maksimim performans alabilirisin. Hele 12Volt verirsen çok hızlı dönecektir. 12v 1A bir adaptör işini görür.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…