Dengesiz VDSL vs airfiber

kaizerSoze05

Femtopat
Daha fazla  
Selamlar,

İstanbul / Silivri civarinda yazlik bir bolgede ikamet etmekteyim. Bulundugum konumda altyapı sorgulamalari TurkNet: 35Mbps, Millenicom: 25Mbps gibi VDSL degerler veriyor. Bir sure Millenicom kullandim ancak neredeyse her gün hiz dusuklugu yasiyordum ve surekli modemin fisini cikar/tak yapiyordum. Gecenler de TurkNet'e gectim. Tarife taahhutsuz 35 Mbps (500tl/ay). baslarda iyi gibiydi ancak simdi yine ayni sorunlari yasiyorum. Paket kaybi yok, sadece internet hizi geberiyor resmen. Torrent indirme yaptığımda 35 Mbps hizi aliyorum ama bunun haricinde etrafda dolanirken internet geberik halde.

Burada Türk Telekom altyapisi bulunuyor. TurkNet'i baglamak icin gelen Türk Telekom elemanlari, 35Mbps paketi duyunca "burada sen cok sorun yasarsin, altyapi eski, şu an disardaki kutuya 10a 9 geliyor" dediler. 10a 9 derken tam emin olamadim sanirim download / upload kastetti.

Ariza kaydi birakiyorum, hep ayni ezberden saçma saçma oneriler soyluyorlar. Birkac yerden, "internet hiz limitini dusurtursen, sorun duzelebilir" seklinde tavsiyeler duydum ama niye dusuk internet kullanayim, koy de yasamiyorum ki, İstanbul burasi. Dedigim gibi bu sorunlardan gercekten bunalmis durumdayim ve ciddi sekilde alternatif ariyorum. Turkcell Superbox ve turevlerine baktim. Hem cok pahali hem de taahhutlu. Airfiber diye bir şey duydum. Konuya hakim kisiler, oneri ve tavsiyeler verirseniz cok sevinirim.

Bu arada modemim: ZyXEL VMG1312 T20b. daha once İstanbul'da farkli bir adreste 88 Mbps internet ile kullandim, bir sıkıntı yasamadim.

speedtest.png

Yardimci olabilecek kimse yokmudur?

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı