Deniz harp okulu için sayısal öğrencisi olmak gerekir mi?

690355

Decapat
Dho sayısal puana göre alıyor YKS'de yapılan sayısal sıralamasına mı bakılıyor yoksa MSÜ'de sayısaldan iyi mi puan almak lazım tam anlamadım. Ayrıca YKS, MSÜ'ye nasıl etki ediyor puan olsun öne atma olsun bahseder misiniz?

Gemi kaptanlığı vs. sayısal olması lazım askeri bir yerde görev almak için yapıyorsanız eğer sayısal olmanız yüksek ihtimal zorunludur.

Deniz harp sanırım hem sayısal hem de eşit ağırlık için.

Ayrıca havacılık sadece sayısal.

Kara ise hem sayısal hem sözel hem de eşit ağırlık için diye biliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Deniz Harp sanırım hem sayısal hem de eşit ağırlık için.

Artık sadece sayısal.

İki sınavda da sayısal puanın önemli. Farklı sorun olursa yanıtlarım.

İki sınavda da sayısal puanın önemli. Farklı sorun olursa yanıtlarım.
Anladım sayısal öğrencisi olmadığım için sormuştum. Yolumuz DAMYO o zaman. Bir de tercih zamanı DHO, DAMYO diye mi yazayım yoksa tam tersi mi mantıklı olur. Ha birde KHO yazarsam 3. tercihe gelme ihtimali yüksek mi oluyor? Nasıl yapmam lazım tercih sırasını.

Deniz Harp Okulu ve Hava Harp Okulu yalnızca sayısal puan türünden alım yapar. Yani evet, Deniz Harp Okuluna girmek için sayısal çözmek zorundasın.

Deniz Harp sanırım hem sayısal hemde eşit ağırlık için.

Yanlış. Kara Harp Okulu hariç hiçbir Harp Okulu eşit ağırlık puan türünden alım yapmaz.

Ben YKS'de çözmeyeceğim ondan sormuştum MSÜ'de tabii ki çözerim 9-10 konuları malum kafam karışmıştı ondan sordum. YKS etki ediyor o zaman bayağı.

Şöyle ki Harp Okulları ve MYO'larının tercihleri farklı. İlk HO'lara bakılıyor sonra MYO'larına.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…