Deniz Harp Okulu'na Girmek

windyx

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba, 16 yaşındayım 11. sınıfta okuyorum, Deniz Harp Okuluna girmek istiyorum. İnternetten gördüğüm kadarıyla fetö okullarında okuyanlar DHO okuluna alınmayıp daha sözlü mülakatta eleniyormuş. Ben 5. sınıfta fetönün okulunda okudum (17-25 Aralık 2013 olaylarından sonra).Baba ve anne tarafımın hiç öyle örgütlerle bağlantıları yoktur ve sicilleri tertemizdir. Bu durum Deniz Harp Okuluna girmemde bir sorun yaratır mı? Bir de ben bilmediğim için bilenlere sormak istedim. Bilgisi olmayan kişiler kesin yorum yapmazsa çok sevinirim.

Sorun olması ihtimali yüksek. Sorun olmasa bile girdikten sonra açığa alınma ihtimalin bile var.

2017'de dış kaynaktan muvazzaf subay alımına katıldım. Mülakatta 2013 öncesinde dersanelere gittiğimi, evlerinde dahi kaldığımı söyledim. Mülakattan geçtim ama güvenlik soruşturmasından kalmıştım.

2013 sonrasında okullarında veya yurtlarında kalmaya devam ettiyseniz sebebini mutlaka sorarlar size.

Sorun olması ihtimali yüksek. Sorun olmasa bile girdikten sonra açığa alınma ihtimalin bile var.

2017'de dış kaynaktan muvazzaf subay alımına katıldım. Mülakatta 2013 öncesinde dersanelere gittiğimi, evlerinde dahi kaldığımı söyledim. Mülakattan geçtim ama güvenlik soruşturmasından kalmıştım.

2013 sonrasında okullarında veya yurtlarında kalmaya devam ettiyseniz sebebini mutlaka sorarlar size.
Kesin mi hocam? Taa 5. sınıfta okumuş.

Kesin mi hocam? Taa 5. sınıfta okumuş.
Fark etmiyor. 17-25 Aralık sonrası için daha titiz davranıyorlar. O an olmasa bile sonraki süreçte sıkıntı çıkması ihtimali var ki ben şahit oldum böyle bir olaya. Tam olarak aynısı değil ama benim gibi başvuran asteğmen arkadaş vardı, onu kabul ettiler. Eğitimin ardından atandığı birlikte 3 ay sonra açığa alındı akrabası FETÖ'den dolayı açığa alındığı için.

Fark etmiyor. 17-25 Aralık sonrası için daha titiz davranıyorlar. O an olmasa bile sonraki süreçte sıkıntı çıkması ihtimali var ki ben şahit oldum böyle bir olaya. Tam olarak aynısı değil ama benim gibi başvuran asteğmen arkadaş vardı, onu kabul ettiler. Eğitimin ardından atandığı birlikte 3 ay sonra açığa alındı akrabası fetö'den dolayı açığa alındığı için.

Benim akrabalarım veya ailemde kimsenin sicilinde fetö ile herhangi bir ilişkisi bulunmuyor. Ayrıca 5. sınıfta okullarına gittiğimde okulun FETÖ'nün olduğunu bilmiyorduk. Girme şansım hiç yok mudur?

@windyx Girme şansın her zaman var. Fetö okulu olduğundan haberdar olmadığını söyleyebilirsin. Ailenin bir bağının olmaması da bir avantaj aslında. Ama dediğim gibi, ilerde ne gibi bir durum olacağını bilemezsin. Bu yüzden garantisi olmayan bir durum bu.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı