Depolama alanında fazladan doluluk var

Bertugs

Hectopat
Daha fazla  
1685181409192.png

Fotoğrafta göründüğü gibi C diskinde 150GB kullanılan alanım var. Fakat dosyalar 125GB alan kaplıyor. Ve Kullanıcılar klasörüm 45GB alan kaplıyor fakat içerisindeki dosyalar 25GB yer kaplıyor. Yaklaşık 45GB depolama alanım kayıp. Yardım edebilir misiniz?

Eki Görüntüle 1795399

Fotoğrafta göründüğü gibi C diskinde 150GB kullanılan alanım var. Fakat dosyalar 125GB alan kaplıyor. Ve Kullanıcılar klasörüm 45GB alan kaplıyor fakat içerisindeki dosyalar 25GB yer kaplıyor. Yaklaşık 45GB depolama alanım kayıp. Yardım edebilir misiniz?
Tarayıcıların, işletim sisteminin vs. geçici olarak tuttuğu dosyaları olabiliyor. Onları kontrol ettin mi? Bir baksana belki onlar birikmiştir.

TreeSize indirip analiz yaptıktan sonra atar mısınız? Portable sürümüyle de yapabilirsiniz.
Ayrıca Başlat > Disk Temizleme > C sürücüsünü seçin ardından:
1685182696106.png

Bu ekrana ulaştıktan sonra Windows'un güncelleme çöplerini de temizleyin, hiç temizlemediyseniz 20-25 GB kadar dosya birikmiş olabilir orada.
1685182714342.png

WizTree isimli ücretsiz yazılımı kurarak hangi klasörün ne kadar boyut kapladığını sistem dosyalarını da görerek kontrol edebilirsiniz. İstemediklerinizi bir şekilde silersiniz.

Bu arada 526000 dosya çok fazla. Dosya sayısı fazla olan klasörleri de kontrol etmenizi tavsiye ederim. Eğer Windows bu kadar dosya içeriyorsa WinSXS temizliği tavsiye ediyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı