Depolama alanları yazılımsal mı?

Mosleman

Hectopat
Katılım
6 Ekim 2019
Mesajlar
88
Aklıma takılan bir soru vardı araştırdım bulamadım sizlere sormak istiyorum;
1- Hafıza kartları boyutları aynı ama biri 8 GB, öteki 128 GB boyut aynı olmasına rağmen fiyat farkı nasıl oluyor? Maliyet artıyor mu? Yoksa içerik aynı ve sadece yazılımsal olarak mı fark belirleniyor?
2- Bir hafıza kartı, SSD, hard disk vs gibi depolamadan bir veri silinince gerçekten içeriğinde yok oluyor mu? Sonradan geri getirilir mi? Silinmiyorsa sonsuz depolaması mı var?

Bu gibi konuları anlatan bir video vs varsa ya da sizler yardımcı olabilir misiniz? Teşekkür ederim şimdiden.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Yazılımsal da oluyor aslında ama bir yere kadar tabii. Bu her teknolojide geçerli en büyük kanıtı Update alarak gelişebiliyor olmaları. Arabaya yazılım gibi düşünün, motoru 150 HP çıkışlı oluyor ancak 220 HP'ye güncellenebiliyor. Modeline ya da içeriğine göre değişiklik gösterebilir elbette.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hardisk lerde dosyalar aslında silinmez sadece üzerlerine yeni bilgiler kaydedilir. Mesela Sildiğin bir dosyayı belli başlı programlarla geri yükleyebiliyorsun.
 
Senin düşünce bakarsak ilk işlemci ile şuanki en işlemci karşılaştırınca şuankinin daha büyük olması beklenir ama tam tersi şuankiler baya küçüldü ve bence devam mı biraz duraklıcak artık.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı