Depolama temizlemek için uygulama önerisi

Scratchy

Femtopat
Merhaba, sistemim de 500GB SSD var. Sadece 2 oyun ve bir takım uygulamalar olmasına rağmen (NVIDIA ekran kayıtları-üniversite uygulamaları) 170GB boş yerim var. Temizleme yapmam için önerebileceğiniz bir uygulama var mı acaba?

Ayrıca bir program indirmene gerek yok eğer Windows 11 kullanıyorsan kullanıyorsan Windows'un kendi programı var onunla silebilirsin. (belki Windows 10 için de vardır onu bilmiyorum)

Takıntılı şekilde PC temizliğine adadım kendimi. Kullandığım uygulamaları yazayım.

Windows kendinde olan "Disk Temizleme" seçeneği.
Her dosyayı görüp elle istemediklerini temizlemek için "Everything"
Gereksiz Temp vb. dosyaları kolayca silmek için "Windows PC Manager"
Regedit kayıtlarına kadar dip bucak temizlik için "Revo Uninstaller"

Uygulamalara rağmen elle "C:\Users\Administrator\AppData" konumlarında temizlik yapıyorum halen.

Windows'a entegre olan "Disk Temizleyici" programını yönetici olarak çalıştırdığınızda ek seçenekler geliyor, o belki yardımcı olabilir. Ben açıkçası disk temizlemek için üçüncü parti bir uygulama kullanmıyorum.
Yalnız "Windirstat" programını yüklemenizi öneririm. Hangi klasörün yüzde kaç yer kapladığını gösteren, tamamen ücretsiz bir uygulama. Bu uygulamadan bakıp, ona göre temizlenmesi gereken klasör olup olmadığına kendim karar veriyorum. Herhangi bir üçüncü parti uygulamayla (özellikle CCleaner gibi saçma sapan olanlar başta olmak üzere) otomatik temizleme yapmanızı önermem.

Kullandığınız tarayıcıdaki geçmiş, çerezler, "cache"lenmiş dosyaları silerek de yer açabilirsiniz.

TreeSize super gosteriyor hocam.

Temizlik uygulamaları önerilmiş. Ben yer açabileceğin başka bir işlemi önerebilirim. Dosya boyutlarına göre %20'ye kadar yer açabiliyor. Fakat veriler en yüksek seviyede sıkıştırıldığı için olası bir veri kaybında kurtarmak istersen işini zorlaştırabilir. Sorun yok önemli dosyalarım yok dersen aşağıdaki kodu bir CMD (Komut İstemi) penceresi açıp kopyala/yapıştır. Enter tuşuna bastığında Windows'un kurulu olduğu diskteki tüm dosyaları sıkıştırır. Daha doğrusu komutta C disk olduğu için C diskteki tüm dosyaları sıkıştırır...

compact /c /s /a /i /exe:lzx "C:\*"

D disk varsa C: bölümünü D: yaparak D diski de sıkıştırabilirsin...

Diskte 20-30 GB'a kadar yer açabilir. Fakat çok sık kullanmayın...

Temizlik uygulamaları önerilmiş. Ben yer açabileceğin başka bir işlemi önerebilirim. Dosya boyutlarına göre %20'ye kadar yer açabiliyor. Fakat veriler en yüksek seviyede sıkıştırıldığı için olası bir veri kaybında kurtarmak istersen işini zorlaştırabilir. Sorun yok önemli dosyalarım yok dersen aşağıdaki kodu bir CMD (Komut İstemi) penceresi açıp kopyala/yapıştır. Enter tuşuna bastığında Windows'un kurulu olduğu diskteki tüm dosyaları sıkıştırır. Daha doğrusu komutta C disk olduğu için C diskteki tüm dosyaları sıkıştırır...

compact /c /s /a /i /exe:lzx "C:\*"

D disk varsa C: bölümünü D: yaparak D diski de sıkıştırabilirsin...

Diskte 20-30 GB'a kadar yer açabilir. Fakat çok sık kullanmayın...
Bu sıkıştırma işlemi ne işe yarıyor? Oyunlarda vs. sıkıntı çıkarır mı?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı