Deprasyon ve ruhun sıkılması

Aglasun

Femtopat
Katılım
1 Eylül 2022
Mesajlar
33
Yaş 17 büyüdükçe artık hayatın sıkıcı olduğunu anladım. Bir de her şeye heves yapardım, liseye başladım. Bir de şu corona döneminde tam 14 yaşımdan önce hayat akıyordu. O zamanlarda sevmezlerdi beni fakat bana kal geldi, yalnızlık ve dışlanma duygusunu daha çok hissetmeye başladım. Eskiden konuştuğum çocuklar vardı artık yok. Bildiğiniz kafam resetlenmiş gibi. Sosyal fobi denen şeyden de var. Kısacası ben mahvoldum gibi bir şey. Eskiden de böyle düşünceler vardı fakat yine de bastırabiliyordum ama şimdi beynim kendi kendini yönetiyor ve eskiden şarkı dinlemezdim. Şimdi sıkılsam da dinliyorum. Ayrıca utangaç da değildim sadece büyüklerle konuşmaktan utanırdım. Şimdi çoluk çocuktan herkesten yürüken bile ter basıyor. Olabildiğince kaçıyorum. Bir de lise 10'da bayağı sarstılar beni. Kortuğum başıma geldi. Görmediğim zorbalıklara katlandım. Nuraya yazıyorum çünkü anlatacak dinleyecek kimsem yok. Umarım güzel şeyler yazarsınız.

Ayrıca deeprise raf şarkısını dinleyince daha da kötü oluyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam klasik olacak belki ama hayata nasıl baktığınızla ilgili biraz da, 17'nize gelirken gerçekten sizi derinden etkileyecek sıkıntılar çekmişsiniz fakat bir tavsiyem olacak. Misal bir BIOS'tan örnek vereceğim. A1 versiyonundaki BIOS'ta 2 tane güncel olmayan ve en son sürüm Windows'la çalışmayan özellik var diyelim fakat A2 versiyonunda o 2 özellik güncellenip Windows'la uyumlu hale geliyor. Elbette yaş ilerledikçe hayatın iyi/kötü yanlarını keşfetmeye devam edeceğiz fakat beyninizde bir yazılım güncellemesi gerektiğini ve bunu yapmamak için ısrarla ertele butonuna bastığınızı düşünün. Kötü bir senaryo değil mi? İçinizdeki sizi ancak yeni versiyonunuz ile ortaya çıkarabileceğinize inanıyorum. Bahsettiğiniz özelliklere bende tam 1 sene öncesinden sahiptim, bir de bende kaygı bozukluğu ve karşımdakiyle göz teması kuramama gibi şeylerde vardı. Elbette tanı yarıştırmak değil amacım fakat 1 yılda bu kadar değişebildiysem kendime olan inancımdan ötürüdür hocam. Esenlikle kalın 🌹
 
Sıradan bir ergenlik dönemi gibi geldi bana. Birçoğumuz geçmişizdir bu yollardan. Bence bu konuda çok fazla tereddüt etmeyin fakat bu dönemde verdiğiniz her karar bütün hayatınıza yön verebilir bundan dolayı mantıklı kararlar vermekte fayda vardır.
 

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı