Deprem Ağı Uygulaması iPhone'da neden paralı?

CyberNexus

Hectopat
İyi Akşamlar. Arkadaşlar "Deprem Ağı" uygulamasını duyanınız vardır illaki, hele de bu dönem de. IPhone'larda Deprem Ağı uygulaması ücretliyken, Android'lerde neden ücretsiz olduğunu hala anlamış değilim. iPhone tanıdıklarım da bu durumdan muzdarip. Bu uygulamayı cihazıma indirmem için kolay bir yol var mı? Yoksa doğal afet gibi önemli bir konu için bir uygulamaya para vermek zorunda mıyız?

Bende sabah baktım 40 liranın üstündeydi.
Play Store'da ücretsiz olan bir uygulama AppStore'da neden uygulamayı ücretlendirir bende bilmiyorum.

Yani ciddi derecede bir fiyatta değilse alınır. Reklam almayan programlar da varlığını sürdürebilmek için paralı yapabiliyorlar uygulamaları.
Sonuçta evet. Hem uygulamanın içini reklamsız, hem de uygulamayı ücretsiz yapıp hiç bir kazançları olmasa şaşarız. Yok illa ya uygulama ücretli olacak reklamsız olacak, ya da uygulama ücretsiz reklamlı olacak. Neyse teşekkürler gene de.

IOS'da uygulamalarda reklam çıkmıyor mu?
Çıkmıyor desek inancan mı? Tabii ki çıkıyor :)

Android'de reklam, iOS'da reklamsız ama kazanç sağlamak için paralı yapıyorlar uygulamayı. Mantık basit.
E Android'de neden böyle bir sistem yok? Çoğu uygulama ücretsiz sonuçta ve için de reklam olmayan da var öyle uygulamalar, zamanında bence Android kullanıcısı olduğumdan oradan biliyorum. Gerçi olmadığını da nereden biliyorsam.

Yani ciddi derecede bir fiyatta değilse alınır. Reklam almayan programlar da varlığını sürdürebilmek için paralı yapabiliyorlar uygulamaları.
Neyse ya hak yiyorlarsa da veballeri kendinin sonuçta.

Son düzenleme:
Başka uygulamalarda neyse de deprem gibi doğal afet durumlarında doğrudan Apple'ın bu tarz uygulamaları ücretsiz sunması gerekmez mi? Ben şu an Android 13 kullanıyorum ayarlarda konum seçeneklerinde deprem uyarıları varsayılan olarak açık geliyor ki Maraş'da 2. deprem olduğu anda deprem bölgesine 550 km uzaklıkta olmama rağmen deprem bildirimi gelmişti.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı