Deprem korkusu ile üniversite okumak

Ölürsek sorun yok ta eş dost aile ölür geride biz kalırsak sıkıntı İstanbul'dan nefret ediyorum.
Her anlamda çok sıkıntı. İstanbul gerçekten çok kötü durumda.

Laptop ve telefonun üstünde yatınca da sağlık açısından sıkıntı :(.
Yapacak bir şey yok kapatın hocam ben yanımda bulunduruyorum telefonumu laptop olsa yanıma yada odamdan çıkarken alabilecegim bir yere katarım.

İstanbul beklenildiği şiddette olursa taş üstünde taş kalmaz. O tür bir durumda kimsenin sizi kurtarmaya geliceğini de sanmıyorum herkes kendi derdinde olacaktır muhtemelen. Bir deprem çantası hazırlayın derim.
Çantaya birde kendimizi koruyabileceğiz eşyalarda koymamız gerekiyor ülkemizde arap kaynıyor yağmacı dolu ne olursa olsun kendimizi korumakta önemli.

Ben İstanbul'un dışı diyebileceğimiz bir yerde yasiyorum deprem riski olarak düşük gözüken müstakil bina ayçiçek tarlasi var evin alt tarafinda siz düşünün ama bu deprem mevzusu beni paranoyak yaptı gece bir anda uyanip depremmi oluyor diye kontrol ediyorum.

Ben İstanbul'un dışı diyebileceğimiz bir yerde yasiyorum deprem riski olarak düşük gözüken müstakil bina ayçiçek tarlasi var evin alt tarafinda siz düşünün ama bu deprem mevzusu beni paranoyak yaptı gece bir anda uyanip depremmi oluyor diye kontrol ediyorum.
Hocam müstakilseniz biraz iyi durumdasınız bina temeli iyiyse bir şey olmaz ama yinede siz önlem alın.

Her anlamda çok sıkıntı. İstanbul gerçekten çok kötü durumda.

Yapacak bir şey yok kapatın hocam ben yanımda bulunduruyorum telefonumu laptop olsa yanıma ya da odamdan çıkarken alabilecegim bir yere katarım.

Çantaya bir de kendimizi koruyabileceğiz eşyalarda koymamız gerekiyor ülkemizde Arap kaynıyor yağmacı dolu ne olursa olsun kendimizi korumakta önemli.

Dediğim gibi sadece kendimizi koruyabilirsek ne ala ama kurtarma konusunda ciddi endişelerim var. Samsun Üniversitesi'ni yazdım tercihlere o kadar mesafe kurtarır herhalde.

Bir de şunu anlamıyorum etrafimda rahatça sağlam bir yapidan veya bölgeden konut alabilecek insanlar var ama sırf konumu güzel diye 50 yıllik duvarlardan kum dökülen binalarda oturmaya devam ediyorlar insanlarin bu para hırsı gercekten çok garip 6 şubat depreminden sonra hepsi akıllanıp taşinmaya karar vermişti şimdi unutuldu mezara götürecekler sanırım paraları.

Hocam müstakilseniz biraz iyi durumdasınız bina temeli iyiyse bir şey olmaz ama yine de siz önlem alın.

Hocam kendimiz yaptık durum gayet iyi 3 kat zaten 2.kattayım camdan atlasam ölmem o derece. Ama ecel bu nerede geldiği belli olmaz okulda işte veya evdeki basit bir eşya kafama da düsebilir bilemeyiz tabii orası kader artık ama insanlar da da önlem alma vs 0 neymiş sahile 5 dakikaymiş arkadaş bina yürürken sallanıyor yemişim sahilini.

Bir de şunu anlamıyorum etrafimda rahatça sağlam bir yapidan veya bölgeden konut alabilecek insanlar var ama sırf konumu güzel diye 50 yıllik duvarlardan kum dökülen binalarda oturmaya devam ediyorlar insanlarin bu para hırsı gercekten çok garip 6 şubat depreminden sonra hepsi akıllanıp taşinmaya karar vermişti şimdi unutuldu mezara götürecekler sanırım paraları.
Hocam onu bırakın Ya İstanbul ya diyen tayfa var 4 sene önce 5 büyüklüğünde deprem olunca bile insanlar neler yaşadı işin ciddiyetinde değiller ben 6 şubat depremini bile hala ciddiye kavrayamadım o kadar korkunçtu.

Hocam kendimiz yaptık durum gayet iyi 3 kat zaten 2.kattayım camdan atlasam ölmem o derece. Ama ecel bu nerede geldiği belli olmaz okulda işte veya evdeki basit bir eşya kafama da düsebilir bilemeyiz tabii orası kader artık ama insanlar da da önlem alma vs 0 neymiş sahile 5 dakikaymiş arkadaş bina yürürken sallanıyor yemişim sahilini.
Hocam öyle tabi ki ne olacağını bilemiyorsun günümüzde evler aşırı pahalı oldu artık binalar beş kuruş etmez.

Karsamı gidelim hocam ne yapalım😅
Toplanalım hocam hep beraber 😁

Hocam onu bırakın Ya İstanbul'ya diyen tayfa var 4 sene önce 5 büyüklüğünde deprem olunca bile insanlar neler yaşadı işin ciddiyetinde değiller ben 6 Şubat depremini bile hala ciddiye kavrayamadım o kadar korkunçtu.

Hocam öyle tabii ki ne olacağını bilemiyorsun günümüzde evler aşırı pahalı oldu artık binalar beş kuruş etmez.

İstanbul depreminde İstanbul'da okuldaydım okul yeni sayılır biraz sallanmıştık ben kendimden çok ailem için korkmuştum eski evimiz aile binasıydı ve yaklaşık 45 yıllık.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı