Depremde 50.399 can kaybı oldu

• Konuyu başlatan Melys
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 249
  • Görüntüleme 24.438
Ölü sayısıyla ilgili tahminim yok fakat el değmemiş yerler varken 10 binin altında ölü sayısı beklemek maalesef imkansız. Ne yazık ki bu insanların büyük bir kısmı hava koşulları ve açlık/susuzluk yüzünden vefat edebilir.
Enkazdan çıkanlara da hemen su verilemiyor, vücut dengesinin bozacağı için.

İlk deprem Gaziantep'e çok daha yakındı, orasıyla ilgili neredeyse hiçbir şey görmedim. 67 bin kişilik ilçenin belediye başkanı 2000'den fazla kaybımız var dedi dün, büyükşehirdeki durumla ilgili bir şey söyleyene denk gelmedim.

Son düzenleme:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Çok yazık.

Habertürk muhabirlerini de tebrik etmek gerekiyor. Korkmadan, açıkça her şeyi söyledikleri için. Keşke ülkedeki medya böyle olsaydı.

Hocam onlarında önü kesiliyor :(
Mesela bir ara sunucuları uzunca süre sustu kulaklığından birşeyler dinledi ve lafı kıvırmaya başladı sonra.

Yok işte ""Yardım gitmedi" değilde "giden yardımlardan haberdar değiller henüz" diyelim daha doğru..." tarzı cümleler kurmaya başladı.

Ölü sayısı tahminimce çok daha fazla artacak, umarım doğru değildir ama 100 binden fazla insanın göçük altında kaldığını söyleyen uzmanlar var.

Henüz hiçbir çalışma yapılmayan enkazlar var, ekipler ses gelen ya da canlı insanlar olduğu düşünülen enkazlarda çalışma yapıyor amaç öncelikle enkazdan canlı çıkarmak.

TV'de gördüğüm kadarıyla ufak yerleşim birimlerinde yıkım çok büyük ve henüz bir enkaz çalışması yok.

Resmi rakamlara göre bile yıkılan bina sayısı 6 binden fazla, her binada 1 kişi vefat etmiş görünüyor şu ana kadar.

Son düzenleme:
Arkadaşlar deprem bölgesinde yaşayan yardım ve destek sağlayan arkadaşlarımızın instagram, WhatsApp hattında paylaşılan bilgileri lütfen paylaşalım dışarıda kalan insanlarımız belki böyle yardımdan haberleri yoktur sizde burada farklı platformlarda paylaşalım. Haydi Türkiyem tam destek kimse aç kalmasın sıcak yeri olsun hep birlikte.

Screenshot_20230208-110530.jpg
Screenshot_20230208-110808.jpg

Screenshot_20230208-111726.jpg

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı
09:05:00