Depremde bodrum kata sahip binalar avantajlı mı?

sabaholmadan

Decapat
Daha fazla  
İstanbul'da yaşıyorum, en üst kattayım fakat binamız 30 yıllık. Depremden inanılmaz derecede korkuyorum, oturduğum yerde binalar yapışık nizam. Bizim binamızı müteahhit kendisi için yapmış, bina bodrum ve bodrumun altında da ufak bir sığınağa sahip. Benim merak ettiğim bu bodrum ve sığınak olayı depremde avantaj yaratıyor mu?

Hocam yıkılan binalar genelde çökme şeklinde oluyor. Bu durumda üst katta bulunanlar daha avantajlı oluyor, alt katların üzerine üst kat çöküyor. Maalesef maraş depreminde zemin katta oturan arkadaşımı çıkaramadılar. 2 hafta sonra cansız bedeni çıktı

Hocam yıkılan binalar genelde çökme şeklinde oluyor. Bu durumda üst katta bulunanlar daha avantajlı oluyor, alt katların üzerine üst kat çöküyor. Maalesef maraş depreminde zemin katta oturan arkadaşımı çıkaramadılar. 2 hafta sonra cansız bedeni çıktı.

Başınız sağ olsun.

Hocam yıkılan binalar genelde çökme şeklinde oluyor. Bu durumda üst katta bulunanlar daha avantajlı oluyor, alt katların üzerine üst kat çöküyor. Maalesef maraş depreminde zemin katta oturan arkadaşımı çıkaramadılar. 2 hafta sonra cansız bedeni çıktı
Başınız sağ olsun hocam. Halk TV’de 6 şubat depreminden sonra şehirlerdeki evlerde bodrumlar olsa yıkım bu kadar olmazdı demişti konunun bir uzmanı, merak edip araştırayım dedim.

En üst katlar en şanslı katlardır. Olası bir depremde hareket etme şansınız olursa çıkabildiğiniz kadar yukarı çıkmak en iyisi.

Başınız sağ olsun hocam. Halk TV’de 6 şubat depreminden sonra şehirlerdeki evlerde bodrumlar olsa yıkım bu kadar olmazdı demişti konunun bir uzmanı, merak edip araştırayım dedim.
Hocam toprağın altında ne kadar beton varsa o kadar sağlam demektir. Bodrum olunca ekstadan zeminden güç alıyor

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı