Depremden dolayı hasarlı binalara ne olur?

Makaleler
2
Daha fazla  
Arkadaşlar selam. Birkaç gündür buralara uğrayamıyorum. Maalesef ben ve ailem bu acı depremden etkilendik. Ailem, akrabalarım, herkes bir yana dağılmış durumda. Kimisi Hatay'da, kimisi Adıyaman'da, kimisi Maraş'ta ve kimisi de Diyarbakır'da. Fiziksel olarak idare ediyorum fakat özellikle dün akşamdan sonra kötü haberler gelmeye başladı. Neyse... Bunları anlatıp kimseyi üzmek ya da tedirgin etmek istemiyorum ve merak ettiğim bir soruya geçiyorum.

Yaşadığımız evi kendim gözlemleyemedim ama bugün gelen rapora göre bina hasarlıymış. Hasarlı binalara ne oluyor? Yıkılması halinde daire sahiplerine devlet ne gibi desteklerde bulunuyor? Şartlar ne?

"Böyle bir durumda nasıl bunu düşünürsün!" diyebilirsiniz ama düşünecek kimsem kalmadı artık. Artık elimde kalanlarla devam etmek istiyorum. Acı haberler geldikçe kendi canıma kıyma isteğimde gittikçe artıyor. Elimdekiler tek tek yitip gidiyor. Ne yapacağımı bilmiyorum.

Devlet deprem bölgesine yapacağı dairelerden birini sizlerede vermek zordunda oluyor. Bugün kü açıklamada bölgeye yeni de evlerin ve zarar görenlerin yeni dairelerine teslim edileceği söylendi

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı