@Dark Dean
1. AFAD Acil Çağrı: Uygulamada “yaralıyım”, “enkaz altındayım”, “kayboldum” ve “yakınıma ulaşamıyorum” seçenekleri var. Ek olarak AFAD acil çağrı'da tek butonla acil arama yapabilme imkânı da sunuluyor. Ses ve mesaj yoluyla acil çağrı yapılabilen uygulamada toplanma alanlarını öğrenmek de mümkün. Ayrıca sunulan eğitim videoları farkındalığı artırma noktasında oldukça fayda sağlıyor.
2.
Güvendeyim (AKUT): Kullanıcılar, aileleri ve sevdiklerine güvende olduğunu konum bilgisi ile gönderebiliyor. Bunu, SMS olarak bildirmeniz mümkün. En fazla 10 telefon numarasına, uygulamanın ana ekranındaki “güvendeyim” butonuna basarak SMS formatında konum göndermek mümkün. Bu işlem standart SMS tarifeleri üzerinden operatörlerce ücretlendiriliyor. Uygulamanın en önemli özelliği ise bunun için internete gereksinim duymaması. Uygulamayı kullanmak için SMS gönderebilme hakkına sahip olmak yeterli.
3.Bridgefy: İnternetin olmadığı koşullarda Bluetooth aracılığıyla 100 m içinde çevrim dışı mesajlar göndermeni sağlıyor. Sadece ilk açtığında internet olması gerekiyor. Uygulama konumlarına izin vererek bridgefy teknolojisinin Bluetooth aracılığıyla kullanılmasını sağlayabilirsin.
Ayrıca hatırlatmakta fayda var. Depremden sonra iletişimde sorunlar yaşanacaktır. Bu yüzden telefonla aramaktansa mobil veri aracılığı ile WhatsApp'tan yakınlarınızı durumunuzu bildireceğinizi önceden planlamak gerekiyor.
"Hopi" adlı kuruluş neyse ki bu konuyu derledikleri bir yazı paylaşmış:
Depreme Karşı Kullanabileceğiniz Uygulamalar & Web Siteleri.