Rehber Depreme karşı alınabilecek önlemler

Adıyaman'da idim buyuk depremde. Ve Adıyaman gibi kucuk bir sehri görünce İstanbul daha da korkutuyor. Trafik ve yoğunluk sebebi ile yardim 3 gunde gelebildi adıyamana. İstanbul gibi orumcek agi gibi bir sehirde ne yapilir hiçbir fikrim yok. Binalarin cogu dokunsan yikilacak harebe binalar. Yollar dar ve eğimli. Bahsetmek istemesem de depremde civar sehirlerden gelip bedava dagitilan yemekten faydalanmaya calisan, dukkanları soyan, insanlari taciz eden suriyelileri/afganlari gordum ve İstanbul'daki benzer kokenden gelme insanlar ne yapar düşünmek bile istemiyorum.

Partisi martisi yok bu işin. CHP'de gelse AKP de gelse öncelik 2 gün isminin reklamını yapmak degil şehri guclendirmek hazirlamak olmali. Bu deprem eninde sonunda olacak hazır olalim ki yasamayalim kötü senaryoları.

Rehber de harika olmus elinize sağlık.

Bize de üç günde geldi. Hatta yardımların önünü kesen bile oldu. Market patlatmalar, evlerden ziynet eşya çalma muhabbetleri oldu. Askerler olaya el koymak zorunda kaldılar. Bulduğum yere yakın maksimum 10-15 dakika mesafesi olan bir bina yıkılmıştı. Henüz deprem yeni olmuş çıkanlar ailelerinin kurtulmasını beklerken Suriyeli vatandaş hala enkazda yaşayan olmasına rağmen demir çalmaya kalktı. Bir yandan limanda çıkan bir yangın vardı bir yandan dağda toprak kaymaları oluyordu. Zor süreçti umuyorum ki topraklarımız bir daha bu acıyla baş başa kalmaz. Sizlere de çok geçmiş olsun diliyorum.

Bize de üç günde geldi. Hatta yardımların önünü kesen bile oldu. Market patlatmalar, evlerden ziynet eşya çalma muhabbetleri oldu. Askerler olaya el koymak zorunda kaldılar. Bulduğum yere yakın maksimum 10-15 dakika mesafesi olan bir bina yıkılmıştı. Henüz deprem yeni olmuş çıkanlar ailelerinin kurtulmasını beklerken Suriyeli vatandaş hala enkazda yaşayan olmasına rağmen demir çalmaya kalktı. Bir yandan limanda çıkan bir yangın vardı bir yandan dağda toprak kaymaları oluyordu. Zor süreçti umuyorum ki topraklarımız bir daha bu acıyla baş başa kalmaz. Sizlere de çok geçmiş olsun diliyorum.
Sagolun hocam size de geçmiş olsun. Umarim ders çıkarırız da birdaha bu boyutta birsey yaşamayız.

Gaziantep depremini yaşadım ve bir sürü kayıplarımız oldu o bina sallantısında panikten aklına bunlar gelirse tebrik ederim ben vallaha benim teyzem bir yatağın yanında yere yatıp elini başına koymuş kurtulmuş

Technopat Haberler

Geri
Yukarı