Depremi Adana'da 14. katta yaşadım, ilk depremim olduğu için annemin ağzından çıkan kelimeler ve çokça sallanmam dışında bir sey hissetmedim, oy veren arkadaslara gelirsek suan surunuyorlar, ne sansliyim ki annem babam o kisiyi secmiyor hatta bu ekonomide KDV zammi sonrasi bilgisayar alabiliyorum. "Her toplum layık olduğu şekilde yönetilir."
Kusura bakmayın ama tabii ki unutacağız çok normal. Depremler olur ilk birkaç gün üzülür geçersin o kadar. Herkesin bi' işi-gücü var onlara mı odaklansınlar yoksa depremi mi düşünsünler?
Deprem ülkemizde var zaten. Asrın felaketi diyen adamdan ne beklenir. Depremzedeyim gözümle gördüm. Otur sarayında he deprem olmuş öyle olmuş şöyle olmuş. İlk 2-3 gün zaten devlet iptal. Devletin yaptığı sadece otur ekip gönder ekiplerin gitti binayı göster diğer binalar kalsın. İnanmıyorum ölü sayısına. Üzülen varsa üzülmesin. Hala aklı idrak etmeyen insanlar var bu memlekette.
Deprem ülkemizde var zaten. Asrın felaketi diyen adamdan ne beklenir. Depremzedeyim gözümle gördüm. Otur sarayında he deprem olmuş öyle olmuş şöyle olmuş. İlk 2-3 gün zaten devlet iptal. Devletin yaptığı sadece otur ekip gönder ekiplerin gitti binayı göster diğer binalar kalsın. İnanmıyorum ölü sayısına. Üzülen varsa üzülmesin. Hala aklı idrak etmeyen insanlar var bu memlekette.
Tek stratejileri o zaten. Ev sunuyor zaten halk artık beyni yıkanmış halde evi duyunca hemen basıyor oyu. 24 sene geçti Gölcük depreminden bir şey anladık mı? Hayır. Daha hala deprem oluyorken Nurdağı'nda temel atan bir devlet zaten baştan yenilenmeli.
Tek stratejileri o zaten. Ev sunuyor zaten halk artık beyni yıkanmış halde evi duyunca hemen basıyor oyu. 24 sene geçti Gölcük depreminden bir şey anladık mı? Hayır. Daha hala deprem oluyorken Nurdağı'nda temel atan bir devlet zaten baştan yenilenmeli.
Ateş düştüğü yeri yakar. Canı en fazla acıyan hisseder böyle olayları uzunca süre. Diğerleri için bir haberden ibaret. Modern dünya böyle. Herşey günlük haber. Sakız gibi çiğnersin atarsın. Herkes kendi çıkarırın peşinde. Duygusuz, merhametsiz, çıkarcılık dünyası....
Daha yeni yeni yıkıyorlar Gaziantep'teki binaları. Ev ağır hasarlıysa yık kardeşim ne bekliyorsun 4-5 ay. Önünden araçlar insanlar geçerken başıboş yıkılsın da bina can kaybı yaşatsın.
Bizde bu bina var Ak partinin olan bir belediyenin yaptırdığı binalar İlçe başkanı yapmış. 6 Bloklu hepsi 21 katlı. Bazılarının kolonu çatlamış hasarsız diye geçmişler binayı. Site sakinleri isyan etmiş kapının önünde hiç bir sıkıntı yok oturmaya devam demişler. Ve hala millet bunlara oy atıyor. Ben anlamıyorum bu oy atanları.
Hislerime tercüman olmuşsun. Depremzede değilim ama ilk birkaç ay aklımdan çıkmıyordu. Seçim günü bir anda ne hikmetse aydınlandım ve üzülmeyi kestim. Kader sonuçta değil mi?