Deriye cimcik atmak şişlik veya büyüklük yaratır mı?

Hocam mikroptan yana bir sıkıntı yok, yani hastalık veya mikrop falan kapmadım da yukarıda da dediğim gibi, bir anormallik varsa fotoğraftan anlaşılabilir mi?

Fotoğraftan da anlaşılır ama dudağını doktor palpe ederek de muayene edecektir her ihtimale karşı. Dudağının bakteri kapmadığını anladım zaten de böyle devam edersen olmayacağın anlamına gelmez diyorum ben sadece.

Kendinize karşı koymayı denediniz mi?
Tırnaklarımı kestim hocam. Tırnak olmayınca sıkıştıramıyorsun.
Kendinize karşı koymayı denediniz mi?
Hocam zaten takıntı hastasıyım, haliyle bu konuyu acayip takıntı yaptım... Şimdi ben geçenlerde dediğim gibi doktora fotoğraf attım Whatsapp'dan bir şey yok dedi. İkna olmalı mıyım sizce? Yani niye ikna olmayasın ki diyebilirsiniz. Yukarıda dediğim gibi kamera farklı insan gözü farklı, yani fotoğraftan belli olup olmama durumu kafamı karıştırıyor...

Son düzenleme:
Tırnaklarımı kestim hocam. Tırnak olmayınca sıkıştıramıyorsun.

Hocam zaten takıntı hastasıyım, haliyle bu konuyu acayip takıntı yaptım... Şimdi ben geçenlerde dediğim gibi doktora fotoğraf attım Whatsapp'dan bir şey yok dedi. İkna olmalı mıyım sizce? Yani niye ikna olmayasın ki diyebilirsiniz. Yukarıda dediğim gibi kamera farklı insan gözü farklı, yani fotoğraftan belli olup olmama durumu kafamı karıştırıyor...

Hocam kendinize engel olun, yapmak istediğiniz zaman ellerinizi sabit tutun, doktora fotoğraf atmak yerine yanına gidebilirsiniz daha iyi sonuç söyleyebilir.

Benzeri bir şeyleri tekrar etme, bir davranışı yapmadan rahat edememe durumları varsa Obsesif Kompulsif Hastalık (okb) , halk dilinde takıntı rahatsızlığı olabilir.
Evden çıkarken kapıyı kontrol etmek (birden fazla), Ocak'ların sönük olduğundan emin olmamak bu ve benzeri davranışlarda mevcutsa bunun için çözüm arayabilirsiniz.
Benim izlenimime göre obsesyon sizi rahatsız edip rahatlamanız gerektiğini hissettiriyor.
Kompülsiyon olarak da bu davranış mantıksız bile olsa yapma zorunluluğu hissediyorsunuz.
Eğer ki sorun buysa ve sizi sadece bu yönde rahatsız ediyorsa bu sorunun çok hafif versiyonunu yaşıyor olabilirsiniz.
Eğer ki hafif olan ise gerçekten, çok düşük dozlu olanzapin, sertralin etken maddeli ilaçlar ( doktorunuz karar veriyor buna tabii ki ) yetecektir. Ve bu tedavinin sonunda zorunluluk hissiyatından kurtulduğunuzu göreceksiniz.
2 senedir 7/24 olmasa da yaptığınızı söylediğiniz için bu şekilde düşündüm.
Tabii ki burada kimse bir doktorun söyleyeceklerini söyleyemez,
Umarım böyle bir şey değildir. Fakat siz yine de bu konunun uzmanı olan bir doktorla görüşün o size birkaç soru sorduğunda durumu hemen çözecektir zaten.
Dudak içinde önlem açısından arkadaşlarında tavsiyesi üzerine bir cildiyeye gitmelisiniz.
Sağlıklı günler dilerim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı