Ders 1, kuru tarım ve tanrılar

Artık beyaz yaka tercih etmek mantıklı olmayacak gibi gözüküyor.
Yapay zeka gelişirken beyaz yakalıları ise elimizin altında tıklayacağımız bir uygulama ile değiştirebiliriz belki.
Bundan 50 sene önce 100 kişinin yaptığı işi artık bilgisayar programlarını kullanarak 10 kişi yapabiliyor. Ama hala 100 kişi çalışıyor. Günümüzde o 10 kişinin yapacağı işi yapay zeka sayesinde 1 kişi ile yapabiliyoruz ama o yüz kişi hala orada olmaya devam edecek.

gelenek karizmatik düşük algılı otorite figürlerin gütmeleri
Hocam bir ricam var. Lütfen şu tamlama yerine daha kısa tamlama kullanın. 7 kelimeli tamlama kullanıyorsunuz Bu tamlama yerine "geleneksel düşük algılı otorite figürleri" ni öneriyorum.

Hızlı yazıyorum, haliyle aklıma ilk geldiği şekliyle yazıyorum, siz mevzuyu idrak edip anladıysanız şayet ben bunun karşısında ne yaptığımı size açıklayabilirim.

Hocam bir ricam var. Lütfen şu tamlama yerine daha kısa tamlama kullanın. 7 kelimeli tamlama kullanıyorsunuz Bu tamlama yerine "geleneksel düşük algılı otorite figürleri" ni öneriyorum.

Bilim ve teknolojinin hangi yönde gelişeceği ve bu gelişmelerin gündelik hayatımızı hangi yolda evrimleştireceğinden emin değilim.

100 yıl öncesinin tarımına baktığında insan gücü öne çıkıyordu ama tarımda artık makineler ve kimyasallar insan gücünün yerini dolduruyor.

Bence yapay zeka belirli kategoriler üzerinde eğitilirse ortaya çıkacak olan gelişimler ile beraber toplum da evrilecek ve düzene uyum sağlayacaktır.

Uzun lafın kısasıyla belki beyaz yakalılar günü kurtarabilir ama 20 sene sonra ne olacağı belli değil.
20-30 sene sonra umarım seks robotları da çıkar benim kuş ötmeyi kesmeden önce.

Bir çoğumuz yoksul doğdumuz ve fakir sınıfında bulunduğumuz için tanrıların sınıfına çıkacağımıza pek ihtimal vermiyorum, belki milyonda bir olur.

Usta mesele neyin bir şeyin yerini alıp almaması değil. Devlet bugün 1 milyon insanı işten çıkartsın ve yapay zekaya bıraksın mümkün müdür evet mümkündür ama neden böyle bir şey yapsın insan istihdam etmek varken. Her ülke için geçerli değil ama Türkiye'de memur vb. her zaman iyidir lazımdır. Bugün küçücük devlet dairelerinde bile 1 kişinin 10 dakikada yapacağı işi 10 memur 1 ayda yapıyor devlet bilmiyor mu bunu biliyor. İşine geliyor ama.

İfadeler: T21
Azından çoğuna değindim, ders 2 açıyorum ders 2 de önemli hususlara değineceğim, ondan sonra da bu konu üzerinden yarında bir istişare fasıl yaptıktan sonra bendeniz kaçar.

Tanrılar katına çıkmasanız dahi sürgündeki tanrı ya da düşmüş melek sizi yeterince korur zaten.

Eğer olayların seyrine gelişimine yönelimine müdahalede bulunmak yönlendirmek manipüle etmek şekillendirmek yaratmak kurgulamak benzetimleri uygulamak istiyorsanız da en aşağısından sürgünde tanrı olmaya ihtiyaç var. Sürgünde tanrılar nispeten lokalde şehir ve kasaba yerleri ihtivada geçerlidir.

Makro boyutlar da ise tanrılar katına çıkmak gerekiyor.

@telefonunugoster hocam bence şu minvalde bir konu açın:

Tanrıları gösterdik, tanrıların çalışma prensibini göstereceğim konu kapanacak ondan sonra
Prensipleri az çok belli. Orta ve alt kesimi uyut, sonra sömür üstüne bunları yapmamış gibi yap. Manipüle et. Sizin deyiminizle sürgündeki tanrıları kukla yap. Tarihlerini unuttur, ulusalcıları sindir. Sisteme karşı çıkanları sindir. Sayılacak çok madde var büyük ihtimal.

Hocam bence iyi tanrılara ve kötü tanrılara da değinin Kendi aralarında savaş halindeler dediniz ya, aralarında iyi olanlar da olabilir.

Bu arada bu Bhoomi 2021 isimli hint filmini bir kere izlemiştim, Ulusalcılık ve küreselcilik çatışmasını çok iyi yansıtmış az önce farkına vardım.

Bhoomi 2021 filmini izle, hem konusu da sarar seni , NASA bir hintli çalışan Mars görevini bırakıp ülkesine dönüyor ülkesinde sorunu görüp çiftçilikle ülkesini kurtarmaya çalışıyor.

Filmi izle bak zaten beğeneceğini düşünüyorum. Hakikaten film sağlam mesaj veriyormuş ilk izlediğim de ben bunu hindistan gübre skandalları e toprak reformu falan için izlemiştim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…