Ders 1, kuru tarım ve tanrılar

Artık beyaz yaka tercih etmek mantıklı olmayacak gibi gözüküyor.
Yapay zeka gelişirken beyaz yakalıları ise elimizin altında tıklayacağımız bir uygulama ile değiştirebiliriz belki.
Bundan 50 sene önce 100 kişinin yaptığı işi artık bilgisayar programlarını kullanarak 10 kişi yapabiliyor. Ama hala 100 kişi çalışıyor. Günümüzde o 10 kişinin yapacağı işi yapay zeka sayesinde 1 kişi ile yapabiliyoruz ama o yüz kişi hala orada olmaya devam edecek.

Hızlı yazıyorum, haliyle aklıma ilk geldiği şekliyle yazıyorum, siz mevzuyu idrak edip anladıysanız şayet ben bunun karşısında ne yaptığımı size açıklayabilirim.

Hocam bir ricam var. Lütfen şu tamlama yerine daha kısa tamlama kullanın. 7 kelimeli tamlama kullanıyorsunuz😄 Bu tamlama yerine "geleneksel düşük algılı otorite figürleri" ni öneriyorum.

Bundan 50 sene önce 100 kişinin yaptığı işi artık bilgisayar programlarını kullanarak 10 kişi yapabiliyor. Ama hala 100 kişi çalışıyor. Günümüzde o 10 kişinin yapacağı işi yapay zeka sayesinde 1 kişi ile yapabiliyoruz ama o yüz kişi hala orada olmaya devam edecek.
Bilim ve teknolojinin hangi yönde gelişeceği ve bu gelişmelerin gündelik hayatımızı hangi yolda evrimleştireceğinden emin değilim.

100 yıl öncesinin tarımına baktığında insan gücü öne çıkıyordu ama tarımda artık makineler ve kimyasallar insan gücünün yerini dolduruyor.

Bence yapay zeka belirli kategoriler üzerinde eğitilirse ortaya çıkacak olan gelişimler ile beraber toplum da evrilecek ve düzene uyum sağlayacaktır.

Uzun lafın kısasıyla belki beyaz yakalılar günü kurtarabilir ama 20 sene sonra ne olacağı belli değil.
20-30 sene sonra umarım seks robotları da çıkar benim kuş ötmeyi kesmeden önce. 😂

Hayatınıza devam edebilirsiniz tanrılar katına çıkana kadar ya da sürgünde tanrı düşmüş melek antlaşma yapana kadar da, yani mevduat biriktirip bunu onatana kadar da?

liboştan dünyanın içinde bir normi olarak hareket kabiliyetiniz ne kadar o kadar devam edin yani.
Bir çoğumuz yoksul doğdumuz ve fakir sınıfında bulunduğumuz için tanrıların sınıfına çıkacağımıza pek ihtimal vermiyorum, belki milyonda bir olur.

Bilim ve teknolojinin hangi yönde gelişeceği ve bu gelişmelerin gündelik hayatımızı hangi yolda evrimleştireceğinden emin değilim.

100 yıl öncesinin tarımına baktığında insan gücü öne çıkıyordu ama tarımda artık makineler ve kimyasallar insan gücünün yerini dolduruyor.

Bence yapay zeka belirli kategoriler üzerinde eğitilirse ortaya çıkacak olan gelişimler ile beraber toplum da evrilecek ve düzene uyum sağlayacaktır.

Uzun lafın kısasıyla belki beyaz yakalılar günü kurtarabilir ama 20 sene sonra ne olacağı belli değil.
Usta mesele neyin bir şeyin yerini alıp almaması değil. Devlet bugün 1 milyon insanı işten çıkartsın ve yapay zekaya bıraksın mümkün müdür evet mümkündür ama neden böyle bir şey yapsın insan istihdam etmek varken. Her ülke için geçerli değil ama Türkiye'de memur vb. her zaman iyidir lazımdır. Bugün küçücük devlet dairelerinde bile 1 kişinin 10 dakikada yapacağı işi 10 memur 1 ayda yapıyor devlet bilmiyor mu bunu biliyor. İşine geliyor ama.

Azından çoğuna değindim, ders 2 açıyorum ders 2 de önemli hususlara değineceğim, ondan sonra da bu konu üzerinden yarında bir istişare fasıl yaptıktan sonra bendeniz kaçar.

Tanrılar katına çıkmasanız dahi sürgündeki tanrı ya da düşmüş melek sizi yeterince korur zaten.

Eğer olayların seyrine gelişimine yönelimine müdahalede bulunmak yönlendirmek manipüle etmek şekillendirmek yaratmak kurgulamak benzetimleri uygulamak istiyorsanız da en aşağısından sürgünde tanrı olmaya ihtiyaç var. Sürgünde tanrılar nispeten lokalde şehir ve kasaba yerleri ihtivada geçerlidir.

Makro boyutlar da ise tanrılar katına çıkmak gerekiyor.

20-30 sene sonra umarım seks robotları da çıkar benim kuş ötmeyi kesmeden önce. 😂

Bir çoğumuz yoksul doğdumuz ve fakir sınıfında bulunduğumuz için tanrıların sınıfına çıkacağımıza pek ihtimal vermiyorum, belki milyonda bir olur.

@telefonunugoster hocam bence şu minvalde bir konu açın:
1 = Algı yönetimini seçkin Yahudi ailelerinin yaptığı soylenirdi eskiden. Hâlâ öyle mi bilmiyorum.

İngiltere'nin kraliyet armasından, Birleşik devletlerin mühründen, İsviçre ekolünden Alman Germen ekolünden, günümüzde tüketilen sigaralardaki amblemlerden sayılamayacak kadar çok çok-uluslu ve küresel teşebbüsler sermaye grupları üzerinden oldukça düşük algılı toplum mühendisliği elbette yapılmaktadır ama, neticeye gelecek olursa gerçeğin özetini şöyle açıklamak daha doğru olur.

Yeni Babil Süleyman mabedini yıktığından beridir, Yurtlarından olan İbraniler en eski çağlardan beridir hep lonca / lobi gruplar halinde toplaştılar. Persler Yeni Babil'e son verdiğinden beridir de yurtlarına dönmekte serbestiler ama dönmediler onun yerine kaldıkları yerden devam etmek istediler, yurtlarında olanlar ve dönenlerde onları yoldan sapmakla mimlediler.

Bin beş yüzlere değinde durum böyle devam ederken, Gerek kilise inşaatlarında gerekse de mimarlıkta mahir olmalarından mütevellit Avrupa'da her Kral, Her derebeylik loncalar kurmalarına müsaade etti.

Loncalar serbestti ve lonca örgütlerine kimse karışmıyordu, Kilise inşaatları yapıyorlardı duvarcıydılar , İşte Masonluk yani Masonary / Duvarcılık buradan gelmektedir.

Bin altı yüz bin yedi yüzlere doğru gelindiğinde ilerlendiğinde Portekiz ve İspanya'da ortalık karıştı. Bankacılık atılımları, Ticarette mahir olmaları her ne kadar damgalansalar toplumdan ayrı tutulsalar da ekonomik politik gücü ele geçirdiler. Nihayetinde Portekiz'de ve İspanya'da çıkan kıvılcım her yeri sardı ve Yahudiler dönemin Osmanlı devletine de göç ettiler.

Tabi bu dönemde Magna Carta bizdeki karşılığı Senet-i İttifak'ın ilerleyişiyle artan milliyetçilik ve ulusalcılık hareketleri neticesinde ..

İşbu localara ve kapalı gruplara yani inisiyelere işbu inisiyasyona rağbet arttı. Çünkü bu locaların serbestliği vardı ve kimse karışmıyordu. Dolayısıyla da isyancıların devrimcilerin ulusalcıların milliyetçilerin aydınların her kesimden kiliseye karşı olan misyonerliğin ve misyonerlerin sığınacakları liman kapı oldu.

Osmanlı devletinde de durum böyleydi ve Mason localarına serbestlik vardı.

Mason locaları oldukça sert inisiyelerdi. Katı ritüelleri ve tekrarları vardı bunlar da Kabala gibi öğretiler üzerine kuruluydu.

Bir mason locasına girebilmek için, İlla Yahudi olmak da gerekmiyordu Hristiyan Müslüman olabilirdi çünkü bu dinlerde İbrahimi idi.

Toplumca tanınmak meslekte mahir olmak yeterliydi, İşbu süreçlerde oldukça güçlenen ve zenginleşen siyasi iktisadi askeri güç edinen ve bankacılık ağıyla iyice büyümüş olan Mason grupları, Amerikan İç savaşında Kuzeylilere el attılar.

Amerikan Bankacılığı Merkez Bankası FED ve dönemin iç savaşında bankacılık ve meslek grupları altında şekillenen Amerika'da zaten hep bu sembolleri öğretileri görmeniz şahit olmanız bu yüzdendir.

Doların üzerindeki NOVOS ORDO SECLORUM , Piramit dama taşları hep bunlar KABALA benzeri mason pratiklerindendir.

İllimünati Fransız milliyetçiliğinde Fransız devrimine doğru açığa çıkmış çok daha şiddetli bir lonca loca olmakla birlikte aynı dönemde zaten silinip gitmiş bir grup olmakla birlikte , Yeni dünyanın Amerika Birleşik Devletlerinin temellerinin masonlarca atılması Yeni dünya düzenine yani işbu loncaların düzenine atıftır.

Günümüz küresel ekonomisindeki çok uluslu şirketler bankalar yardım kuruluşları IMF sayamayacağınız kadar fazla işbu unsurlar günümüzde küreselciler olarak adlandırılırlar.

İşte Mason loncaları localar Yahudi cemaatler işbu küreselciler olmakla birlikte, pratikte bir mason ya da bu sistemdeki çarklıdaki herhangi biri olmak için illa YAHUDİ İBRANİ olmanıza gerek yoktur, Müslüman ya da Hristiyan da olabilirsiniz.

Günümüzde Küreselciler ile Ulusalcılar bir çatışma halindedirler, Kaynakların paylaşımı hususunda ülkemizde de bu yaşanmaktadır.

İşte günümüzde yapılan algı çalışmaları, toplum mühendisliği, sosyal kimlikleme, terör yönetimleri..

küreselciler tarafından yapılmaktadır, Ulusalcılara örnek vermek gerekirse Türkiye Cumhuriyeti Atatürk,Heyet-i Temsiliye gibi örnek gösterilebilir.

Örneğin Rusya ve Ukrayna savaşının, Ukrayna tarafları küreselcilerdir, Rusya ulusalcılık tarafını sembolize eder.

Günümüz popüler kültürün oldukça ilkel terbiyelerinin KABALA hatlarını taşıma nedeni de budur, çünkü her ne kadar kabul etsenizde etmeseniz de Müslümanlıkta bir yahudilik mezhebidir Hristiyanlıkta.

Temelde işbu küreselci sistemi şöyle özetleyebiliriz: Sümer pratiği din-i budunsal teşkilat İBRANİLİK Mezopotamya Ortadoğu din devlet geleneği aslında küreselciler yerleşikçiler diye tabir ettiğimiz Köylülerdir, HASSUNA ve HALAF köy kültüründen.

Temelde işbu ulusalcı sistemi şöyle özetleyebiliriz: Avcı toplayıcı nomadik göçebe Kağanlık ve Hanlık geleneği, konar göçerler..

Günümüzdeki küreselci ulusalcı çatışmasının, aslında daha insanlık emeklemeye dahi başlamamışken köy kültürlerinde, avcı toplayıcılarla olan mücadelesidir diyebiliriz.

Köy kültürü Mezopotamya ortadoğu din devlet geleneğini imgelemektedir, Avcı toplayıcı kültürü de ANDRONOVA sonrası şekillenen hint kültüründe konar göçer nomad Avrasya orta asya kağanlık hanlık imgelemektedir.

Roma'da demokrasi ortada yokken Avrasya'da Asya'da vardı tabi, Kağanlık hanlık toy gelenekleri yasama yürütme yargı oy kullanmak bunların hepsi tekabülde batıya konar göçerler aracılığıyla geçmiştir arkadaşlar.

Sümerler bile Obeydlilerin kölesi olmadan önce, konar göçerdiler.

Tanrıları gösterdik, tanrıların çalışma prensibini göstereceğim konu kapanacak ondan sonra 😎
Prensipleri az çok belli. Orta ve alt kesimi uyut, sonra sömür üstüne bunları yapmamış gibi yap. Manipüle et. Sizin deyiminizle sürgündeki tanrıları kukla yap. Tarihlerini unuttur, ulusalcıları sindir. Sisteme karşı çıkanları sindir. Sayılacak çok madde var büyük ihtimal.

Hocam bence iyi tanrılara ve kötü tanrılara da değinin😹 Kendi aralarında savaş halindeler dediniz ya, aralarında iyi olanlar da olabilir.

Bu arada bu Bhoomi 2021 isimli hint filmini bir kere izlemiştim, Ulusalcılık ve küreselcilik çatışmasını çok iyi yansıtmış az önce farkına vardım.

Bhoomi 2021 filmini izle, hem konusu da sarar seni , NASA bir hintli çalışan Mars görevini bırakıp ülkesine dönüyor ülkesinde sorunu görüp çiftçilikle ülkesini kurtarmaya çalışıyor.

Filmi izle bak zaten beğeneceğini düşünüyorum. Hakikaten film sağlam mesaj veriyormuş ilk izlediğim de ben bunu hindistan gübre skandalları e toprak reformu falan için izlemiştim.

Prensipleri az çok belli. Orta ve alt kesimi uyut, sonra sömür üstüne bunları yapmamış gibi yap. Manipüle et. Sizin deyiminizle sürgündeki tanrıları kukla yap. Tarihlerini unuttur, ulusalcıları sindir. Sisteme karşı çıkanları sindir. Sayılacak çok madde var büyük ihtimal.

Hocam bence iyi tanrılara ve kötü tanrılara da değinin😹 Kendi aralarında savaş halindeler dediniz ya, aralarında iyi olanlar da olabilir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı