Ders çalışamama sorunu nasıl çözülür?

Shyquick

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Amd Ryzen 7 8845HS, RTX 4070, 32 GB Ram, 1 TB SSD, 2K, 17.3 inç, 240 Hz.
Arkadaşlar selamlar. 11.sınıf sayısal öğrencisiyim. Her ne kadar daha YKS daha var desek de artık yavaş yavaş işin ciddiyetinin farkına varmak lazım. Zaman çabuk geçiyor. Bilgisayar mühendisliği ya da diş hekimliği istiyorum. Öncelikle sınavlar berbat geçti. Düzgün ders de çalışamadım. Sınavlar berbat geçince beni bir korku sarmaya başladı. Yapamamamın sebebi son güne bırakıp ders çalışmak. Derslere programlı çalışsaydım şu zamana kadar bütün yazılılardan 100 almıştım. Son güne bıraktığımdan kötü sonuçlar aldım ve konularda çok eksiğim var. Şuan konularda çok eksiğim olduğundan nereden başlasam çalışmaya karar veremiyorum. Ara tatilde hiç ders çalışmadım. Depresif ve yorgun ruh halinde olduğumdan ders yapmadım. Şimdi 2.yazılılarda her ne kadar önümüzdeki konulardan sorsalar da yine de ilk çeyrekten de soracaklar. Üstelik ben YKS hazırlanmak istiyorum o eksikliklerimi kapatmak istiyorum. Denemelerde artık yüksek netler yapmak istiyorum. Babam sürekli ders çalış diyor. Deneme netlerimi görüyor o da üzülüyor bende. Artık denemelerde ilk 10'a falan girmek istiyorum.

Bu iş yaş. En kolay kitaplarla başla. Bir anda yüklenme derse, 2 hafta çalışır ve sonra bayar. Yine tamamen bırakmış olursun. Kademeli git.
Hocam şu zamana kadar işlediğimiz derslerde çok eksiğim var. Kaç haftada kapatırım. Bir yandan TYT başlamam lazım.

Hocam şu zamana kadar işlediğimiz derslerde çok eksiğim var. Kaç haftada kapatırım? Bir yandan TYT başlamam lazım.
Ne kadar zamanda kapanır bilemem. Ama bunu söylediğine göre İTÜ'yü kazanma ümidini kesmek zorunda kalabilirsin. Amacım üzmek veya kırmak değil, fakat TYT bitmesi lazımdı.

Ne kadar zamanda kapanır bilemem. Ama bunu söylediğine göre İTÜ'yü kazanma ümidini kesmek zorunda kalabilirsin. Amacım üzmek veya kırmak değil, fakat TYT bitmesi lazımdı.

Hocam yine de böyle konuşmaya gerek yok ki adam zaten 11.sınıfmış önünde 2 yıl var.

2 yılda bu adam tüm odağını derse verip ders çalışsa 1.bile olabilir.

Böyle şeyler çok zor evet biliyorum belki imkansıza yakın herkes yapamıyor ama sonuçta önünde daha koca bir zaman var.

Hocam yine de böyle konuşmaya gerek yok ki adam zaten 11.sınıfmış önünde 2 yıl var.

Hocam amacım kırmak değil hani. Kötü bir şey demek istemedim.

2 yılda bu adam tüm odağını derse verip ders çalışsa 1.bile olabilir.

OBP en az 96-97 puan olması lazım. Acaba o kadar yüksek OBP çıkacak mı? Rakipleri de var ve onlar da dişli.

Böyle şeyler çok zor evet biliyorum belki imkansıza yakın herkes yapamıyor ama sonuçta önünde daha koca bir zaman var.

9. sınıftan itibaren çalışanlar var. Bir de böyle düşünelim.

Yok yok estağfurullah hocam ben anladım ne demek istediğinizi hiç sorun değil.

Ama biraz daha kibar bir şekilde konuşmak daha iyi olur diye düşünüyorum.

Kibar söylemeye çalıştım. Fakat İTÜ bilgisayar mühendisliği o kadar kolay değil. Mesela ortalama olarak düşünürsek:

Ekran Alıntısı.PNG

Hocam daha 11.sınıfım. 2 sene var. Şimdiden oturup TYT matematik ve Türkçeye oturup bitirsem ve okullar kapanmadan 1-2 ay önceden de TYT fizik ve TYT kimya bitirsem yazında TYT biyoloji bitse halletmiş olacağım.

Evet maalesef çok zor hocam yani bu zor da değil gerçekten aşırı zor bir şey ama yine de hedefleri yüksekte tutmak iyidir bence.
Hocam yapamaz mıyım?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı