Ders çalışmak için nedenin, ders çalışmamak için olan bahanenden büyük olmadığı için böylesin. Sana yardım edebilecek tek kişi sensin. Hayallerin elbette vardır, elde etmek istediğin başarılar elbette vardır. Ancak sen bu hayallere ve hedeflere dört kolla sarılmadığın için ders çalışmıyorsun, kendi vaktini oyunlarla öldürüyorsun. Ailene kızmak gereksiz. Onlar sana istediklerini alarak senin rahat bir şekilde büyümeni istemişler, karşılığında da senin "Ben bunları elimde tutuyorum, bir şey yapmadan sahip oldum, bari bir şeyler yapayım da hakkını vermiş olayım" demeni bekliyorlardı belki de. Kendine zorluk çıkartmalısın. Bu bilgisayarı kendine yasak koymak olabilir, ertelediğin şeyleri bir anda yapmaya başlamak olabilir gibi gibi arttırılabilir. Ancak olay sende başlayacak ve sende bitecek.
Hayallerini, hedeflerini düşün. O hayallere ve hedeflere ulaşabilmek için yollar belirle. Ardından da otur çalışmaya başla. Sakın motivasyon videosu çöplüğüne düşme. Bu tarz motivasyon videoları seni en fazla 2 hafta ilerletir. Kendi motivasyonunu kendin kurmalısın.