Ders çalışamıyorum

Sonunda beni tam anlayan biri. Hocam ben çevremdeki sağa sola laf atıp sevgili ile uğraşanlara çok uyuyorum. Çevrem beni zorluyor biraz.

Böyle bir şey yok. Çevremdeki orta halli bir fen lisesine bakıyorum(%3.5). Adamlar cumartesi 6 saat hafta içi 3 gün boyunca 3 saat kurs veriyorlar. Öğretmen, öğrenci, ortam farkından hiç bahsetmiyorum bile.

Sonunda beni tam anlayan biri. Hocam ben çevremdeki sağa sola laf atıp sevgili ile uğraşanlara çok uyuyorum. Çevrem beni zorluyor biraz.

Şunu çok rahat söyleyebilirim ortaokulda kurulan arkadaşlıkların ve ortamların %98'i 9.sınıfın ilk döneminde unutulup gidiyor. Sevgiliymiş, sağa sola laf atanlarmış o tarz insanlardan uzak durmadığın sürece disiplin sağlayamazsın. Kendi kurallarını kendin koy ben bunu yapmalıyım, şunları yapmamalıyım demen lazım. Şimdiden güçlü bir iraden olsun gelecekte yapacağın işlerde çok başarılı olursun, kaliteli bir hayat yaşarsın. O yüzden ya şimdi kararını verip ya o yolu sonuna kadar takip edersin ya da senin tabirinle bir hafta sonra fabrika ayarlarına dönersin seçim senin.

Hocam çok belalı çocuklar. Bir ara uzaklaştım. Bayağı dikleniyorlardı falan hepsindede bıçak var zaten.Ama şuan aileleri öğrendi yaptıklarını.Ondan beri sessiz sedasız olmaya başladılar biraz.

Kodlamayı çok iyi yaparsanız ders çok da önemli değil bende 8.sınıfım çoğunun ders çalışma isteği yok etüte filan git heves gelir en azından 100 soru çözmeye çalış psikoloğa da gidebilirsin.

Böyle bir şey yok. Çevremdeki orta halli bir fen lisesine bakıyorum(%3.5). Adamlar cumartesi 6 saat hafta içi 3 gün boyunca 3 saat kurs veriyorlar. Öğretmen, öğrenci, ortam farkından hiç bahsetmiyorum bile.
Olabilir hocam. Ama ortam konusu biraz sıkıntı. En iyi okulda bile çok sıkıntılı öğrenciler olabiliyor veya kötü okullarda çok iyi öğrenciler olabiliyor.

Hocam şöyle deneyin, cidden bu 2-3 gün tadını çıkarın herşeyin yani gezmek, oyun vs. O 2-3 günün ardından youtubeden konu izle anlamazsan özet yaz ve onu okuyarak çöz soruları. Çok zamanın var vakit bol. Tadını çıkar bu yılın ve bu dediklerimi yaparsanız çok iyi şeyler yaparsınız.

Geçen sene LGS'ye girdim ve bende senin gibi durumlar yaşadığımdan dolayı düşük puan almıştım. Mecburen 96 OBP puanı ile bir Anadolu lisesi'ne girdim şu an bile böyle bir durumu yaşamama rağmen ders çalışma hevesim gelmiyor. Bilgisayar başından kafamı kaldıramıyorum. Gerçekten çok zor.

Arkadaşlar sonunda atlattım ben bu durumu. Çok aşırı çalışmıyorum ama planlı çalışıyorum. Günlük 100-120 soru arası. Sağ olun herkese. Bu iş benim kafada bitiyor.

Hocam kodlama yeteneğinizi keşfetmeniz çok güzel fakat sizin istediğiniz kadar yeteneğiniz olsun iyi bir yer kazanmadan iyi yerlere gelmek maalesef çok zor. İlk başta birkaç gün kendinize zaman ayırın, sonra ise hala ders çalışma isteğiniz yoksa mesela deyin ki ben 5 dakika ders çalışacağım. Size garanti veriyorum 5 dakikayı arttırmak isteyeceksiniz kısa süre içerisinde. Kendinize hemen yüklenmeyin de çünkü yüklenirseniz hevesiniz gider. Diğer sorunlar konusunda ise diyecekken en son yorumunuzu şimdi farkettim ondan hayırlı olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…