Ders çalışamıyorum

Tersgenclik

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar genel sizin düşüncelerinizi de almak için yazıyorum. 12. sınıf sayısal öğrencisiyim, tam 2 aydır ders çalışmıyorum. Çalıştığım 3 ay boyunca içimde sebebini bilmediğim inanılmaz bir tutku ve istek vardı geceleri ders çalışmak için çıldırır durumdaydım şimdi ise 2 aydır hiçbir şekilde derse isteğim yok. Ne istediğimi de bilmiyorum.

Kendi durumunuzu kendiniz bilirsiniz. Çok genel bir şey yazmışsınız, ne diyebiliriz ki? İlla bir sebebi olmalı. Sıkıldıysanız, sıkılmışsınızdır mesela. 2 ay çok uzun bir süre. Önce sebebini tespit edin, sonra gelin konuşalım.

Kendi durumunuzu kendiniz bilirsiniz. Çok genel bir şey yazmışsınız, ne diyebiliriz ki? İlla bir sebebi olmalı. Sıkıldıysanız, sıkılmışsınızdır mesela. 2 ay çok uzun bir süre. Önce sebebini tespit edin, sonra gelin konuşalım.

Kanka şöyle diyebilirim aklıma tek gelen şey yeterince istemediğim oluyor ve bunu nasıl çözebileceğimi bilmiyorum sadece. Bununla ilgili kendi deneyimleriniz varsa paylaşabilirsiniz.

Kanka şöyle diyebilirim aklıma tek gelen şey yeterince istemediğim oluyor ve bunu nasıl çözebileceğimi bilmiyorum sadece. Bununla ilgili kendi deneyimleriniz varsa paylaşabilirsiniz.
Masanın başına oturacaksın. Ne olursa olsun oturacaksın. Ders çalışamasan bile günde hiç yoksa 4 saat masa başında zaman geçir. Hiçbir şeye bakmadan sadece 4 saat kitapla bakışsan, ders çalışmasan bile otur ve kalkma. Konfor alanından çıkman gerek. Konfor alanından çıkmadıkça bir şey yapamazsınız.

Yeterince istemediğini düşünmen normal çünkü şu anda bizzat o istediğin üniversitede istediğin bölümde değilsin. Herkes geleceğe dair planlar kurar ama esas etkilendiğimiz şu anda yaşadıklarımızdır. Şu anda sen sadece ders çalışıyorsun ve ders çalışman senin hedefinle ilgili zihninde somut bir etki yaratmıyor. Bunu şuna benzetebilirsin; mesela masa başında otururken herkes dik durması gerektiğini, duruşuna dikkat etmesi gerektiğini ve dikkat etmezse özellikle yaşlılıkta sıkıntılar çekeceğini bilir, değil mi? Peki neden insanlar rahatı seçip kambur oturur? Çünkü gelecek uzak gelir, anlık yaşanan konfor insana büyük haz verir.

Elbette ki bu durumu aşmak kolay değil ancak yapabileceğiniz en önemli şeylerden birisi diğer önceliklerinizi ortadan kaldırmaktır. En azından 1 sene boyunca sanki ömrünüzün sonuna kadar devam edecek bir rutinmiş gibi ders çalışmanız lazım. Kendi beyninizi bir şekilde kandırmanız lazım. Eğer sürekli kendinize ders çalışmanız gerektiğini vurgularsanız emin olun faydasını görürsünüz.

Bu konuda yazılabilecek çok fazla şey var ama herkes kendi durumunu kendisi bilir, iş yine sizde bitecek. Fakat her şeyi geçtim lütfen şunu aklınızdan çıkarmayın ki bu kadar fazla imkana sahipken, bu kadar fazla rahatlığa sahipken ders çalışmamanız için mantıklı bir sebep olabilir mi? Sizin durumunuzu bilemem ama pek çok kişi sıcak aile evinde, yemeği önünde. Daha ne olmalı? Sıkıcı mı? Kesinlikle sıkıcı ama işkence değil. Alt üstü yapmanız gereken bir şeylerin nasıl çalıştığını, mantığını kavramak.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı