Ders Çalışma Hevesim Gitti

onurr

Hectopat
Yer
Adana
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, 9. sınıf öğrencisiyim. 1. dönem ben her gün 5-6 saat çalışırdım, tekrar yapardım, test çözerdim hatta bütün gün yemek hariç tek ders çalışıyordum hatta 5-6 saat çalışmaktan zevk alıyordum. 2. dönem ise maziden eser yok. Çalışma hevesim kayboldu, sınav günü bile çalışasım gelmiyordu, şimdi ne yapacağımıda bilmiyorum çalışmazsam neler olacağını geçmişte çok yaşadım ama hala çalışasım yok ne yapmalıyım?

Bir arkadaşım bir kıza gönlünü kaptırdığı için çalışmayı bırakmıştı seninki de o tarz bir durumsa çekinmeden anlatabilirsin çözüm bulunacaktır eminim.

O kadar kendine eziyet etme. Farklı şeyler yap, ders çalışmayı özle. Fazla abartmadan oyun oyna.

Bende öyle yapmayı düşündüm ama şimdi ders çalışmazsam ne olur içimde hep bir endişe var. Ayrıca birçok ders var çalışmazsam ne yaparım. İdeal kaç saat çalışmalı bir 9. sınıf öğrencisi bilmiyorum. Önceden çok çalışıyorsun diyorlardı belki onun etkisinde kalmış olabilirim.

Bir arkadaşım bir kıza gönlünü kaptırdığı için çalışmayı bırakmıştı seninki de o tarz bir durumsa çekinmeden anlatabilirsin çözüm bulunacaktır eminim.

Pek o işlerle ilgilenemiyorum. Dediğim gibi içimde hep gelecek endişem var. Bende ilk dönemden çok çalıştım, daha sonra bir şey oldu ve çalışma arzusu gitti.

Evet bayaa kalmışsın. Konu tekrarlarını mutlaka yap, onun süresi yok, ne kadar sürerse. Kendine bir program yap mesela her gün bir konu ve o konunun sorularını çöz. Bu programı okul müfredatına uygun bir şekilde yap ki yazılılarada hazırlanmış olabilesin. Ayrı ben günde 4 saat çalışmam lazım deyip 4 saat kafanı kitaba sokma; arada bir çiş molası falan ver.

45 dakika ders 15 dakika tenefüs sonra bir 45 dakika daha ders (sonra istersen ayrıca test çözebilirsin) yararlı olacaktır bir gün için, ama hergün yapmalısın. 5-6 saat harbiden eziyet abartı yani gerek yok.
Bende 10. sınıfım bu dediklerimi yapabilsem keşke ama senin altyapın ders çalışmaya alışık görünüyor sen yapabilirsin.
He birde kesinlikle kitap oku serilere felan başla sürükleyici olsun fazla edebi olupta sıkma kendini. Ama kesinlikle kitap oku günlük en az 100 sayfa çok iyi olacaktır.

Ne yaptın ortağım. Adam kafayı sıyıracak. 50 iyidir. Tabi kendine bağlı belki durumu 200'e müsaittir. Onu bilemem.

Bende önceden senin gibi diyordum ''100 sayfa ne ya 20 sayfa yeter falan'' ama bir arkadaş tavsiyesi ile Harry Potter serisine başladım mesela sürükleyiciydi hergün 250 sayfa falan okuyordum en az, tabi ders çalışmadığım için bu kadar fazla oluyordu dediğim gibi ders çalışan biri yatmadan önce kendine 1 saat ayırıp severek okuyorsa eğer 100 sayfayı rahat bitirebilir.

Yedikçe iştah açılır. Kolaydan zora parçadan bütüne çalış. Hevesin gelmiyorsa bu 3 maddeden birini eksik yapıyorsundur. Çalışmak için önce masaya oturmak kolaydan zora olmuyorsa en kolaydan zora çalışmalısın. Eğer kolay bıkıyorsan çalıştığın kaynaklar ihtiyacına cevap vermiyordur. Bu da iştahını kapatır. Başarılar.

9. sınıfta bana bir ilham geldi ders çalış diye bende kitabı bile derse göre ayarlıyorum. Mesela 11. sınıfta sanırım Türk Edebiyat'ını Dönemler'inin detaylı göreceğiz diye ben kitapları ona göre seçtim örneğin 2-3 sayfa okumak için birçok sözcüğü Türkçe'ye çeviriyordum, ama çok zaman kaybı oluyordu. Hatalarımı yavaş yavaş anlıyorum.

Ekleme: Önerdiğiniz bir seri var mı? Bende Harry Potter'ın ilk kitabı var iyi bir başlangıç olur mu? Sizce

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…