Ders çalışma isteği nasıl geri getirilir?

Makaleler
4
Bildiğiniz gibi bugün uzaktan eğitim başlıyor fakat benim tüm imkanlara sahip olmama rağmen uzaktan eğitime katılma isteğim gelmiyor. Ders çalışmak istemiyorum yani. Şu son 3-4 aydır kalemi elime almadığım için olabilir galiba ama öyle böyle değil, bayağıdır almıyorum kalemi elime. Sizce bu ders çalışma isteğimi nasıl geri getirebilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
En azından bunun için bir adım atıyorsunuz, deniyorsunuz. Bu bile yeter, yolun yarısındasınız.

Kaçıncı sınıf?

Gerçi sınıf fark etmeksizin ben gelecekte iyi yerlere gelebilmek için kendimi sürekli zorlar ve motive ederdim. Yani bir başlangıç yapmanız lazım, ne kadar istemeniz de belki soru çözdükçe hoşunuza gidecek ve sizi daha da çekecek. Ama herkes de öyle olmuyor o işler onu biliyorum tabii ki. Yani geleceğinizi bir kenara koyuyorum, çevrenizdekilerden gelecek olumlu tepkileri de düşünebilirsiniz. Elbette kimse için çalışmıyorsunuz, kendiniz için yapıyorsunuz bunu ancak sizi takdir edeceklerdir. Bu da bir köşede kalsın.

En azından bunun için bir adım atıyorsunuz, deniyorsunuz. Bu bile yeter, yolun yarısındasınız.

Kaçıncı sınıf?

Gerçi sınıf fark etmeksizin ben gelecekte iyi yerlere gelebilmek için kendimi sürekli zorlar ve motive ederdim. Yani bir başlangıç yapmanız lazım, ne kadar istemeniz de belki soru çözdükçe hoşunuza gidecek ve sizi daha da çekecek. Ama herkes de öyle olmuyor o işler onu biliyorum tabii ki. Yani geleceğinizi bir kenara koyuyorum, çevrenizdekilerden gelecek olumlu tepkileri de düşünebilirsiniz. Elbette kimse için çalışmıyorsunuz, kendiniz için yapıyorsunuz bunu ancak sizi takdir edeceklerdir. Bu da bir köşede kalsın.
Hocam 9.sınıfa geçtim.Lgs sınavına girdim bu sene orta derecede bir puan aldım.İyi de bir okuldayım fakat lisede kendimi salarım diye çok endişeliyim.

Hocam 9.sınıfa geçtim.Lgs sınavına girdim bu sene orta derecede bir puan aldım.İyi de bir okuldayım fakat lisede kendimi salarım diye çok endişeliyim.
Ders çalışma isteğiniz ve hevesiniz içinizdeki azim ruhuna ve hayallerinize kavuşma isteğine bağlı, dediğim gibi ders çalışarak daha da içinizdeki azim büyüyecek.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı