Ders çalışma isteği nasıl kazanılır?

BobMao

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba. 7. sınıfa gidiyorum ve küçük bir problemim var. Şimdi ben okuldan geldiğimde biraz fazla dinleniyorum ve ders çalışmaya nedense başlayamıyorum. Ama içimde çok küçük de olsa bir ders çalışma isteği doğsa aralıksız 2-3 saat falan çalışıyorum. Demek istediğim eve geldiğimde (15:45) 6 ya da 7'ye kadar mola veriyorum ve ondan sonra çalışmaya başlıyorum ama böyle 16:30 da falan başlasam çok daha iyi olur ama hep erteliyorum işte. Çözümü olan?

Merhaba. 7. sınıfa gidiyorum ve küçük bir problemim var. Şimdi ben okuldan geldiğimde biraz fazla dinleniyorum ve ders çalışmaya nedense başlayamıyorum. Ama içimde çok küçük de olsa bir ders çalışma isteği doğsa aralıksız 2-3 saat falan çalışıyorum. Demek istediğim eve geldiğimde (15:45) 6 ya da 7'ye kadar mola veriyorum ve ondan sonra çalışmaya başlıyorum ama böyle 16:30 da falan başlasam çok daha iyi olur ama hep erteliyorum işte. Çözümü olan?
7. sınıfta ders çalışmaya başlamana gerek yok. Ödevlerini yap yeter.

Çocuğun hedefine bağlı. Yanlış yönlendirme kimseyi.
Kimseyi yanlış yönlendirdiğim yok, hedefi ne olursa olsun 7. sınıfta günde 2-3 saat ders çalışmak tamamen saçmalık. Ödevlerini yapsa dersini dinlese yeter 7. sınıf için. Seneye başlar ders çalışmaya zaten her şeyi disiplinli bir şekilde yapar ise kötü sonuç alma ihtimali yok.

Şimdi düşünüyorum da herkes bana tembel tembel diyordu ama başta oldukça çalışkandım. Ortaokula kadar neredeyse her gün en az 3-5 saat ödev ve ders yapardım. Ama sonra bıraktım. İçimde heves istek gitti.
Nedeni şuydu ki ne kadar çalışırsam çalışayım sınıf ortalamasını belki yakalıyordum ve yine tembel olduğumu söylüyorlardı. Bir noktada tak etti bıraktım.
Sende de böyle bir sorun varsa(olmayabilir tabii), önce neler yapabildiğini fark etmeni öneririm. Ders çalışırken yapabildiğim yerleri yapmak bana çok zevk verirdi, özellikle sayısal alanlarda.
Önce yapabildiğin yerleri yaparak kendine haftalık bir düzen oturtmanı tavsiye ederim. Sonra yavaş yavaş yapamadığın alanlara(Kesinlikle fazla soğutmadan kendini) yönelmeni tavsiye ederim.

Daha 7. sınıftasın gez dolaş eğlen ne ders çalışması? Ben 7. sınıftayken hiç derslere çalışmadan sadece okulda hocayı dinleyerek 70-80 alıyodum, eve gelince full lol, cs atıyordum.

Kimseyi yanlış yönlendirdiğim yok, hedefi ne olursa olsun 7. sınıfta günde 2-3 saat ders çalışmak tamamen saçmalık. Ödevlerini yapsa dersini dinlese yeter 7. sınıf için. Seneye başlar ders çalışmaya zaten her şeyi disiplinli bir şekilde yapar ise kötü sonuç alma ihtimali yok.
Günde aslında 3-4 saat çalışıyorum ve hedefim günlük 300 soru… Almanya’da 3 yıl yaşadım ve eksiğim var onları kapatmak istiyorum ama tek sorunun gelince fazla dinlenmem o yüzden sordum bu soruyu zaten.

Daha 7. sınıftasın gez dolaş eğlen ne ders çalışması? Ben 7. sınıftayken hiç derslere çalışmadan sadece okulda hocayı dinleyerek 70-80 alıyodum, eve gelince full lol, cs atıyordum.
Benim hedeflerim yüksek ama ve eksiğim var 3 yıl Almanya’da yaşadım daha Temmuzda döndüm o yüzden fazla çalışıyorum ama bana yeterli gelmiyor bu en az 5-6 saat çalışmam lazım bence ama fazla dinlendiğim için zamanım olmuyor 3-4 saat çalışabiliyorum anca

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı