Ders çalışma isteği nasıl kazanılır?

Ardalive

Megapat
Ders çalışmam lazım ama çalışırken çok sıkılıp bırakıyorum, yeniden başlayamıyorum. Ders çalışma isteği nasıl kazanabilirim, neler yapabilirim?

Kimse isteyerek ders çalışmıyor, mecburi olarak yapmaya başlayacaksın. Youtube'da detaylı olarak rehberleri var bu konunun ama kısaca kendimden örnek vermem gerekirse ben de sevmiyordum ama mecbur olduğum için çalışa çalışa artık alışkanlık haline getirdim artık eskisi gibi sıkılmıyorum bazen eksikliği bile garip geliyor.

Ders çalışmam lazım ama çalışırken çok sıkılıp bırakıyorum, yeniden başlayamıyorum. Ders çalışma isteği nasıl kazanabilirim, neler yapabilirim?

Tek çözümü disiplinli olup ders çalışmaya alışman lazım bunun bir yolu yok oturup günde 30 dakika çalışsan alışmaya başlarsın etrafında telefon bilgisayar bulunma çok cilve yapar.

Bence herkes için farklı ben şu an çalışmazsam ne yapacağım hayatım nereye gidecek diye başlamıştım sonra kendiliğinden sorumluluk bilinci oluştu bir süre sonra çalışma isteğin olmasa bile çalışırsın.(kendini zorla bence biraz)

Kendine hedef belirlersen ( sevebileceğin favori mesleğin olabilir vb. ) düşünüp düşünüp motive olabilirsin. Örneğin avukat olmak isteyen biri avukat cübbesini düşünerek veya avukatlığı düşünerek motive olabilir kazanmam lazım o cübbeyi giymem lazım vs der gibi siz de kendinize bir hedef belirleyip ona göre hedefinize varmak için çalışabilirsiniz ben öyle düşünüyor kendimde bildiğim için söylüyorum tabii herkeste aynı olur mu bilmem.

Hocam örneğin sevdiğiniz bir işi dersle bağdaştırabilirsiniz

Belki saçma gelebilir ama örneğin ben ders çalışmayı konu bitirmeyi sanki hikayeli oyun bitiriyormuşum gibi düşünüyordum hani bitirdim kenara koydum tarzı en azından motivasyon oluyordu.

Kazanılması çok zor. Arkadaşların dedikleri yöntemleri deneyin. Ben zorlaya zorlaya çalışıyorum.

Bu siteyi kullanıyorum çalışmak için, raporlar kısmından ne kadar çalıştığımı görünce daha da motive oluyorum.

İlk basta oyle yada boyle sıkıla sıkıla dahı olsa kendını zorlaman gerekıyor maalesef yavas yavas artacaktır daha sonra bu sure ki basarını gordukce dahada calısmak ısteyeceksın

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı