Ders çalışma isteği olmadığı için Anadolu'dan meslek lisesine geçilir mi?

N4GotHer

Picopat
Daha fazla  
Merhaba, 10. sınıfa gidiyorum. İyi bir Anadolu lisesindeyim fakat içimde ders çalışma isteği yok ve çok ağır şeyler yaşadım okuldan bağımsız. Matematikten 4 aldım :)

Meslek lisesinde dersler/sınavlar ağır mı? Yazılı stresim olsun istemiyorum. Şimdi mesleğe geçsem geç kalmış olur muyum? LGS sonucum %16 dolayısıyla çoğu meslek lisesi havada kapar diye düşünüyorum. Ne yapmalıyım? Teşekkürler :)

Merhaba, 10. sınıfa gidiyorum. İyi bir Anadolu lisesindeyim fakat içimde ders çalışma isteği yok ve çok ağır şeyler yaşadım okuldan bağımsız. Matematikten 4 aldım :)

Meslek lisesinde dersler/sınavlar ağır mı? Yazılı stresim olsun istemiyorum. Şimdi mesleğe geçsem geç kalmış olur muyum? LGS sonucum %16 dolayısıyla çoğu meslek lisesi havada kapar diye düşünüyorum. Ne yapmalıyım? Teşekkürler :)
Meslekte eşitlik var diyebiliriz. Eşit dediğim %50 meslek dersi görürsün %50 normal dersler görürsün. Matematikten 4 alman okul hayatını bitirmiyor. Düzeltilebilir bir durum bu. Geç kalmazsın ama bazı okullarda kontenjan sebebiyle kısa sürede alınamayabilirsin. İstediğin meslekte çıkmayabilir. OBP puanı ile alan okullarda var. İlla LGS puanına bakmazlar.

Matematikten 5 almışlığımda var. Pek takmadım o zamanlar geçiyorsun bir şekilde. Şu an 12'yim YKS devam.

Hayalin akademik anlamda ise kal ama ben zaten dersten anlamıyorum, öğreneyim mesleği sınav stresi olmasın dersen mesleğe geç gitsin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı