Ders çalışma isteğinin olmama sebebi nedir?

807914

Centipat
Hayatım boyunca asla düzenli şekilde ders çalısmayarak 10. sınıfa geldim. Derslerim iyi olsa da hiç çalışmıyorum. Sizce neden bende ders çalışma isteği yok derslerim iyi olsa da ve hedefim olsa da?

Son düzenleyen: Moderatör:
Meşguliyet çok da ondan. Ne zaman ders çalışasın gelir biliyor musun? Sevmediğin bir meslekte artık ders çalışmaya zamanının kalmadığı bir yaşta olduğun zaman, sürekli 5-10 yıl geriye dönüp çalışmak istersin ama bu defa da o fırsat gelmez.

Biz nereden bilelim hocam? Sizde biten bir şey bu. Çalışırken sıkılıyorsanız neden sıkıldığınızı araştırın. Şimdiye kadar zaten istekli çalışan birini görmedim. İnsanlar hedefleri için çalışır. Eğlence için değil.

Hayatım boyunca asla düzenli şekilde ders çalısmayarak 10. sınıfa geldim. Derslerim iyi olsa da hiç çalışmıyorum. Sizce neden bende ders çalışma isteği yok derslerim iyi olsa da ve hedefim olsa da?

Demek ki hedefin yok kral. Senin hedef dediğin sağda solda ne olmak istiyorsun büyüyünce sen diyen amcalara teyzelere cevap olarak bilinçaltında oluşturduğun bir şey.

Gerçek bir hedefin olduğu zaman canın istese de istemese de o hedefe doğru gidersin.
Sen derece yapan adamlar keyifle mi oturuyor o masanın başına ders çalışıyor sanıyorsun? Kim severek isteyerek ders çalışır?
İnsanların hedefi var ve o hedef uğruna koşmak için zorla ders çalışıyorlar.
Öyle bir istek gelsin de saatlerce ders çalışayım diye bir şey yok.

Sabahtan akşama eşek gibi çalışan milletin ağız kokusunu çeken adamlar isteyerek mi işe gidiyor sanıyorsun dostum.
Her şey bir hedef için. O adamın da hedefi eve ekmek götürebilmek çocuklarına bakabilmek belki de.

Ders çalımak zevkli birşey değil zaten, kim sevmediği birşeyi yapmak isterki?
Disiplinli olman, ileride yapacağın mesleği düşünmen ve bir süre buna dayanman gerekiyor.
Pişmanlığın acısını çekmektense disiplinin acısını çek, hem günlük çalışacağın 2 saat ders sana ne kaybettirebilir ki

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı