Ders çalışma programı nasıl oluşturulmalı?

• Konuyu başlatan Woaax
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 8
  • Görüntüleme 237

Woaax

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, 9. sınıfım yeni yeni çalışmaya başlıyorum. Fakat plansız programsız olmayı sevmiyorum bundan dolayı da bir programım düzenim olsun istiyorum ama beceremiyorum. Her gün 10'ar 10'ar arttırarak çalışacağım veya direkt 2 saatten başlayıp 2 ders vs. yapacağım o gün için. Ama şöyle bir sorun var: Okulla eş zamanlı yapamıyorum onu okulda fizik varsa o gün fizik mi yapmalı yoksa yarın fizik varsa önceki gün fizik mi yapmalı gibi. Yardımcı olursanız sevinirim iyi sosyaller.

Bu sorunun çok kişisel cevapları olur. Doğru ders çalışma senin için verimliliğini en üst düzeyde alabildiğin şekilde olur. Zaman içinde kendi ritmini bulursun.

Bi anda çok fazla yüklenip kendini derslerden soğutma benim tavsiyem az ve sürekli bir şekilde çalışmaya başla. Ne demişler başlamak için mükemmel olman gerekmiyor, fakat mükemmel olmak için başlaman gerekiyor.

Dostum 1 saat ders çalışman bile 9'da yeterli eğlen gez toz ben 10.sınıfım hiç ders çalışmama rağmen sınavlarım iyiydi ama asıl mesele YKS ondan bende korkuruyorum.

Merhaba, 9. sınıfım yeni yeni çalışmaya başlıyorum. Fakat plansız programsız olmayı sevmiyorum bundan dolayı da bir programım düzenim olsun istiyorum ama beceremiyorum. Her gün 10'ar 10'ar arttırarak çalışacağım veya direkt 2 saatten başlayıp 2 ders vs. yapacağım o gün için. Ama şöyle bir sorun var: Okulla eş zamanlı yapamıyorum onu okulda fizik varsa o gün fizik mi yapmalı yoksa yarın fizik varsa önceki gün fizik mi yapmalı gibi. Yardımcı olursanız sevinirim iyi Sosyaller.

Üniversite sınavı değil de normal okul sınavları için programdan bahsediyorsanız önerilerim şu şekilde:

-İlk zamanlar dersi derste dinleyin, notlarınızı alın.
-o günün dersi neyse eve gelince tekrar yapın
-Konuları gerekirse bir daha izleyip pekiştirin, üstüne güzel bir kaynaktan soru çözüp, varsa ödevinizi yapın.

Diğer günler veya haftalar yine o dersi göreceğiniz günün önceki akşamı geçen haftadan kalan notlarını tekrar okuyun. Bu rutini bu şekilde tekrarlayabilirsiniz.

Hocam çok gerideyim ya.

Geriye döneyim deme sakın ben aynı hataya düştüm eski konuları halledeceğim diye diğer konuları halledemedim ve o sınav konularını yetiştirenemiştim sen 2.dönemin konularından başla eksik koniları tatillerde kalaymaya çalışırsın.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı