Ders çalışmak için baskı

Hayatımda tek bir kez teşekkür aldım, diğer belgelerim takdir, bunda bir sıkıntı yok. Ama bir zamandan sonra insan düşünüyor: "Ben neye çalışıyorum?" diye. Siz hiç düşünmediniz mi?
(Çevremdeki ders çalışma baskısı son zamanlarda saldığım içindir.)
Kusura bakmayın, paragrafta biraz yanlış anlaşılmalar olmuş. Paragraf yazma konusunda iyi değilim.

Kaçıyorsun sen. Vicdanını rahatlatmak için bahaneler üretmişsin.

Olabilir, bunu yazdım.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ne için pes etmeyeyim ? Ortada olumsuz bir durum yok. Amacım "derslerden" verim almak değil, beni yanlış anladınız. Ben bunu neden öğreniyorum ? Neden zorunda kalıyorum ? Neden pes etmeyeyim? Neden geleceğimi ders çalışma belirliyor ? Benim kafamdaki sorular bunlar açıkçası.

Geleceğini ders çalışmak belirlemez sadece, bazıları çalışarak başarılı olur, bazıları okuyarak, neden öğrendiğini söyleyeyim, şu anki sistemde rahat yaşamak için, iyi bir gelecek için, çocuğun olsun istiyorsan onlara güzel ve rahat bir gelecek yapmak için, aileni rahat yaşatmak için(tabii istiyorsan aileni), çünkü sistem bu, bunu sadece insanlar değiştirebilir, fakat bununda iyi bir şekilde yapılması gerek, aksi taktirse sonu anarşi bir dünya olur ve zorunda değilsin ve istediğin zaman bırakabilirsin, "Neden ders çalışıyorum?" sorularından sonra şunlar başladı mı "Biz niye varız?" "niye böyle bir dünyada böyle bir sistem var?" "Neden konuşuyoruz ve nasıl konuşuyoruz?" "Evren nasıl var?" "Ondan önce ne vardı?" "Ondan önce olan yer nasıl oldu?" "Bu gerçeklik niye var ve nasıl var?" gibi sorular? bunları bende düşünürdüm ve sonunda biraz ateistlik gelmeye başladı, ama olmadım, ama şunu yapıyorum şu an; ortalama 80 yıllık şeyden ömrümüz var bunda da bunları düşünerek zaman harcamak istemiyorum, çünkü bunlar çıkmaz yol gibi oluyor, istediğin kadar düşün istersen ama sonunda sıkılırsın, bir de insanların çoğu şunun farkında değil, toplum olarak beraber çalışırlarsa istediklerini yapabilirler ve dünyayı istedikleri gibi yönetebilirler, ülkenin ekonomisinin değişmesinin bizim elimizde olduğu gibi, sen niye çalışıyoruz diyorsun ya, işte bunu insanlar isterse değiştirir, dünyayı yöneten başkanlar toplumun karşısında toz gibi kalır, ama çoğu kişi farkında değil ve kendilerini küçük görüyor. Son olarak arkadaşında dediği gibi.

"Açıkçası ben Türkiye'de okuyup güzel bir geleceğe sahip olabileceğime inanamıyorum." kaçıyorsun.
 
Son düzenleme:
Kendini geliştirmeye çalışıyorsun, kendini eğitmeye çalışıyorsun. Neye çalışacaksın ya? Biraz düşün, matematik olmasaydı insanlar tarım yapıp duracaklardı. Her şeyden önce gelişim için yapıyorsun.

Ayrıca arkadaşın dediği de doğru, kaçıyorsun. Bahanelerinin arkasına saklanıyorsun.

Eğer derslerden verim alamayıp başka şekilde kendini eğitiyorsan sorun yok, gelişiyorsan sorun yok fakat bunları yapmıyorsan geçmiş olsun şimdiden. Maalesef ki hiçbir şeyi yapamazsın bu durumdan çıkmazsan.
 
Herkesin bir sorumluluğu var. Bunu bu kadar karamsar ele almana gerek yok. Öğrenciysen senin sorumluluğun da ders çalışmak. Bunu bu kadar uzun uzadıya düşünmene gerek yok. Basit düşün, kabul et ve yerine getir. Bir hedefin olduğunda ve ders çalışmaya karşı ön yargını kırdığında zaten ders çalışmanın aslında epey keyifli bir rutin olduğunu fark edeceksin. Ders çalışma harici sana gelecek sağlayabilecek başka bir alanda kendini geliştirmek istiyorsan o ayrı tabii. Yok youtuber olacağım, yok tiktokçu olacağım böyle anlamsız hedeflerden uzak dur. Bunlarda sıradan bir insanın başarılı olma ihtimali yok denecek kadar az.
 
Kendine inanmadıktan sonra hiçbir şey olmaz. Ben lisede 4 sene yattım, ilk mezunumda Beykent Hukuk tutturdum. Neden çalışmanın faydası olmayacakmış? Sen aptal değilsin ya. Çalışıp geleceğim olmayacak diyorsun, çalışmayınca geleceğin olacağını mı sanıyorsun? Ailenin durumu çok iyi olsa bile okumakta fayda var. Benim ailemin durumu çok iyiydi ama ben yine boş olmamak için okudum. Şunu kafanıza koyun.
 
Geleceğini ders çalışmak belirlemez sadece, bazıları çalışarak başarılı olur, bazıları okuyarak, neden öğrendiğini söyleyeyim, şu anki sistemde rahat yaşamak için, iyi bir gelecek için, çocuğun olsun istiyorsan onlara güzel ve rahat bir gelecek yapmak için, aileni rahat yaşatmak için(tabii istiyorsan aileni), çünkü sistem bu, bunu sadece insanlar değiştirebilir, fakat bununda iyi bir şekilde yapılması gerek, aksi taktirse sonu anarşi bir dünya olur ve zorunda değilsin ve istediğin zaman bırakabilirsin, "neden ders çalışıyorum?" Sorularından sonra şunlar başladı mı "biz niye varız?" "Niye böyle bir dünyada böyle bir sistem var?" "Neden konuşuyoruz ve nasıl konuşuyoruz?" "Evren nasıl var?" "Ondan önce ne vardı?" "Ondan önce olan yer nasıl oldu?" "Bu gerçeklik niye var ve nasıl var?" Gibi sorular? Bunları bende düşünürdüm ve sonunda biraz ateistlik gelmeye başladı, ama olmadım, ama şunu yapıyorum şu an; ortalama 80 yıllık şeyden ömrümüz var bunda da bunları düşünerek zaman harcamak istemiyorum, çünkü bunlar çıkmaz yol gibi oluyor, istediğin kadar düşün istersen ama sonunda sıkılırsın, bir de insanların çoğu şunun farkında değil, toplum olarak beraber çalışırlarsa istediklerini yapabilirler ve dünyayı istedikleri gibi yönetebilirler, ülkenin ekono misinin değişmesinin bizim elimizde olduğu gibi, sen niye çalışıyoruz diyorsun ya, işte bunu insanlar isterse değiştirir, dünyayı yöneten başkanlar toplumun karşısında toz gibi kalır, ama çoğu kişi farkında değil ve kendilerini küçük görüyor. Son olarak arkadaşında dediği gibi.

"Açıkçası ben Türkiye'de okuyup güzel bir geleceğe sahip olabileceğime inanamıyorum." Kaçıyorsun.

Açıkçası, cevabın bir tokat etkisi yarattı bende. Şimdi diyorum da kendime "sen çok karamsarmışsın be Furkan." Gerçekten pek okuduklarıma aldırış etmem ama senin yazın beni çok etkiledi. Teşekkürler bana ve benim gibilere yardımcı olduğun için.
 
Hobi edin. Resim çizmek, enstrüman çalmaya çalışmak, yemek yapmak vb. şeyler.

Günlük işlerinizi ve kişisel bakımını aksatma, temiz bir beden ve ortam her zaman iyi hissettirir.

Günlük en az 10 dakikanı egzersize ayır, bu seni motive eder. Sokağa çıkma yasağının kalktığı saatlerde yürüşe çık.

Beslenme sağlığına dikkat et, ambalajlı gıdaları olabildiğince tüketme. Gün içerisinde yeterince su iç. Dengeli beslenip gerekli vitaminleri al, protein-yağ-karbonhidrat dengesini iyi kur. Hatta bir diyetisyene bile başvurabilirsin.

Uyku düzenine dikkat et, sabahları dinç kalkmak çok önemlidir.

Sosyal medyada 2 saatten fazla geçirme.

Güncel haberleri takip et, dünyadan kopma. Ailenle konuş, onlara dertlerini anlat, olduğunca sosyal kalmaya çalış. Ev işlerinde ailene yardım et.

Baskı altında hissetmen çok normal, günde en az 8 saat ders gören bir insan nasıl olsun da derslerden baskı hissetmesin değil mi? Ama dersleri boşlama, iyi bir üniversite beraberinde yaşam kalitesi ve iyi bir iş getirir. Ancak nitelikli bir insan olman için sadece ders çalışmak ve akademik başarı yetmez. Akademik başarının yanında kendini de geliştirmelisin nitelikli bir insan olmak için, yazılım öğrenmeye başlamışsın örneğin, bunu devam ettir. Kendine ilgi alanı edin ve bu alanda olabildiğince bilgi edin.

Zor zamanlar güçlü insanlar yaratır, kim kolayca başarıya ulaşmış ki?
 
Arkadaşlar hepinize ne kadar teşekkür etsem az gelir. Yazdıklarınız ile galiba beni yolunuza ortak ettiniz. Böyle mecralarda aklı selim insanları görmek içimi kıpır kıpır etti.
 
Arkadaşlar hepinize ne kadar teşekkür etsem az gelir. Yazdıklarınız ile galiba beni yolunuza ortak ettiniz. Böyle mecralarda aklı selim insanları görmek içimi kıpır kıpır etti.

Şunu da söyliyeyim, dünya veya ülke, iyi yada kötü olduğunu sen belirlersin, sen nasıl hayatı görürsen öyle sana gelir, bunların kesin bir şeyi yok sen belirlersin hayatın kötü veya iyi olduğunu, herkese bu yüzden hayat farklı gelir. Ve karamsarlığa sosyal medyada itebiliyor, aşşağıda attığım videoyu istersen izle veya direkt olarak 2:30 dakikasına al.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 

Geri
Yukarı