Geleceğini ders çalışmak belirlemez sadece, bazıları çalışarak başarılı olur, bazıları okuyarak, neden öğrendiğini söyleyeyim, şu anki sistemde rahat yaşamak için, iyi bir gelecek için, çocuğun olsun istiyorsan onlara güzel ve rahat bir gelecek yapmak için, aileni rahat yaşatmak için(tabii istiyorsan aileni), çünkü sistem bu, bunu sadece insanlar değiştirebilir, fakat bununda iyi bir şekilde yapılması gerek, aksi taktirse sonu anarşi bir dünya olur ve zorunda değilsin ve istediğin zaman bırakabilirsin, "neden ders çalışıyorum?" Sorularından sonra şunlar başladı mı "biz niye varız?" "Niye böyle bir dünyada böyle bir sistem var?" "Neden konuşuyoruz ve nasıl konuşuyoruz?" "Evren nasıl var?" "Ondan önce ne vardı?" "Ondan önce olan yer nasıl oldu?" "Bu gerçeklik niye var ve nasıl var?" Gibi sorular? Bunları bende düşünürdüm ve sonunda biraz ateistlik gelmeye başladı, ama olmadım, ama şunu yapıyorum şu an; ortalama 80 yıllık şeyden ömrümüz var bunda da bunları düşünerek zaman harcamak istemiyorum, çünkü bunlar çıkmaz yol gibi oluyor, istediğin kadar düşün istersen ama sonunda sıkılırsın, bir de insanların çoğu şunun farkında değil, toplum olarak beraber çalışırlarsa istediklerini yapabilirler ve dünyayı istedikleri gibi yönetebilirler, ülkenin ekono misinin değişmesinin bizim elimizde olduğu gibi, sen niye çalışıyoruz diyorsun ya, işte bunu insanlar isterse değiştirir, dünyayı yöneten başkanlar toplumun karşısında toz gibi kalır, ama çoğu kişi farkında değil ve kendilerini küçük görüyor. Son olarak arkadaşında dediği gibi.
"Açıkçası ben Türkiye'de okuyup güzel bir geleceğe sahip olabileceğime inanamıyorum." Kaçıyorsun.